Kalljäst Lingonbröd

Kalljäst bröd med lingon. Vi jäser det över natten och gräddar på bakhäll för att få den riktigt tjocka och frasiga brödskorpan.

Kalljäst Lingonbröd

Ingredienser

Kalljäst Lingonbröd

  • 4 dl kallt vatten
  • 10 g jäst
  • 1 dl lingonsylt
  • 800 g vetemjöl special
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 15 g salt

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser utom saltet i köksmaskinens bunke. Arbeta degen smidig på låg hastighet, i ca 14 minuter. Tillsätt salt och blanda i ca 2 minuter till.
  2. Pensla lite olivolja på toppen av degen och täck med plastfilm. Låt degen sedan stå i en bakbunke i kylen över natten, 8-10 timmar (tänk på att degen tredubblar volymen).
  3. Ta ut ur kylen, dela i två delar och rulla ihop dem till spänstiga rullar. Lägg i mjölad oval jäskorg (ca 28 cm) med skarven neråt och låt brödet jäsa 2-3 timmar i rumstemperatur under kökshandduk.
  4. Förvärm bakhäll/baksten i 250 graders ugn. Stjälp upp bröden försiktigt och grädda 5 minuter. Sänk sedan värmen till 190 grader och grädda brödet tills kökstermometern visar att brödet har en kärntemperatur på 96 grader. Tag ut och låt det svalna på bakgaller under en kökshandduk.

Lyckas med mat tipsar!

  • Använd en snittkniv för att snitta snygga mönster i ditt bröd.
  • Om du inte äger en baksten kan du förvärma en ugnsplåt.
  • Äppelcidervinäger ger en syrligare smak på brödet som påminner om surdeg (kan uteslutas).

Kategorier: Frukostbröd , Matbröd

Dela



7513 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...
Janna André 2019/07/10
cockies and cream
mycket god, använde denna till att fylla pralinskal! tillsatte även lite fint krossade oreokex för mer knaster!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69