Kladderina – Kladdkaka med Ballerinakex

Betyg: 5 av 5 (1 röst)

”En klar favorit för både vuxna och barn, där kladdkakan och ”krispet” från Ballerinakexen blir en härlig mix!” skriver Carin som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Carin Andersson från Östra Karup.

Kladderina – Kladdkaka med Ballerinakex

Ingredienser

  • Ballerinabotten:
  • 25 gram smör
  • 14 ballerina kex, ca 190 gram
  • Kladdkakan:
  • 125 gram smör
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1,5 dl mjöl
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Ballerinabotten:
  2. Smält smöret.
  3. Mixa ballerinakexen. Spara 3/4 dl till garnering. Blanda resten med det smälta smöret.
  4. Tryck ut i en smord avtagbarform, ca 24 cm, med bakplåtspapper i botten.
  5. Kladdkakan:
  6. Smält smöret.
  7. Blanda ihop socker, vaniljsocker, kakao och mjöl i en bunke.
  8. Tillsätt det smälta smöret och äggen och rör ihop till en jämn smet.
  9. Häll smeten över ballerinabotten.
  10. Ställ in i mitten av ugnen i 175 grader, i ca 15 min. (Den ska vara kladdig).
  11. Häll över de resterande ballerinasmulorna när du tagit ut kakan ur ugnen.
  12. Ta av kakan från formen så fort som möjligt och låt svalna.
  13. Servera med glass eller grädde.

Lyckas med mat tipsar!

  • Testa även att göra denna kladdkaka med t ex Oreos eller Ballerina med olika smaker!

Kategorier: Kladdkaka



8034 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Britt-Mari 2020/05/28
Mycket nöjd
Fina varor och snabb leverans
Shada 2020/05/27
Nöjd kund!
Jätte nöjd med sakerna jag har beställt!
Sars 2020/05/27
Kärlek
Kärlek till alla fina utstickare
Nettan 2020/05/27
Nöjd kund
Snabb leverans och stort utbud.
Sara 2020/05/26
Snabb leverans
Så sjukt snabba på att leverera!! Och finns det mesta du behöver! Rekommenderas varmt!!!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här