-
Ballerinabotten:
-
Smält smöret.
-
Mixa ballerinakexen. Spara 3/4 dl till garnering. Blanda resten med det smälta smöret.
-
Tryck ut i en smord avtagbarform, ca 24 cm, med bakplåtspapper i botten.
-
Kladdkakan:
-
Smält smöret.
-
Blanda ihop socker, vaniljsocker, kakao och mjöl i en bunke.
-
Tillsätt det smälta smöret och äggen och rör ihop till en jämn smet.
-
Häll smeten över ballerinabotten.
-
Ställ in i mitten av ugnen i 175 grader, i ca 15 min. (Den ska vara kladdig).
-
Häll över de resterande ballerinasmulorna när du tagit ut kakan ur ugnen.
-
Ta av kakan från formen så fort som möjligt och låt svalna.
-
Servera med glass eller grädde.
Supernöjd
Jätte nöjd, snabb leverans