Kontakta oss
Prisjakt
4.66 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Kladderina – Kladdkaka med Ballerinakex

”En klar favorit för både vuxna och barn, där kladdkakan och ”krispet” från Ballerinakexen blir en härlig mix!” skriver Carin som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Carin Andersson från Östra Karup.

5 av 5 (3 recensioner)
Kladderina – Kladdkaka med Ballerinakex
  • Förberedelser: ca 10 minuter.
  • Tillagning ca 20 minuter
  • Klart på: 30 minuter
  • 10-12 bitar
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram västerbottenpaj
  • 260 kcal

Kladderina

Ingredienser

  • Ballerinabotten:
  • 25 gram smör
  • 14 ballerina kex, ca 190 gram
  • Kladdkakan:
  • 125 gram smör
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1,5 dl mjöl
  • 2 ägg

Så här gör Kladderinan

  1. Ballerinabotten:
  2. Smält smöret.
  3. Mixa ballerinakexen. Spara 3/4 dl till garnering. Blanda resten med det smälta smöret.
  4. Tryck ut i en smord springform, ca 24 cm, med bakplåtspapper i botten.
  5. Kladdkakan:
  6. Smält smöret.
  7. Blanda ihop socker, vaniljsocker, kakao och mjöl i en bunke.
  8. Tillsätt det smälta smöret och äggen och rör ihop till en jämn smet.
  9. Häll smeten över ballerinabotten.
  10. Ställ in i mitten av ugnen i 175 grader, i ca 15 min. (Den ska vara kladdig).
  11. Häll över de resterande ballerinasmulorna när du tagit ut kakan ur ugnen.
  12. Ta av kakan från formen så fort som möjligt och låt svalna.
  13. Servera med glass eller grädde.

Lyckas med mat tipsar!

  • Testa även att göra denna kladdkaka med t ex Oreos eller Ballerina med olika smaker!
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8809 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se