Lyckas med kladdkaka! - Lyckasmedmat.se
Kladdkaka

Kladdkaka

Kladdkaka är en favorit hos många. Denna sega, chokladiga, underbara efterrätt är lika lätt att göra som den är god. Kladdkaka är ett perfekt snabbfika då det går väldigt snabbt att baka och i grundreceptet ingår ingredienser som vi oftast redan har hemma. Det är även en kaka som går att piffa till och variera med många olika smaker och ingredienser. Kladdkaka med vit choklad, kaffesmak, mint, apelsin, nötter, kola är bara några smakförslag. På denna sida har vi samlat våra smaskigaste recept på underbart goda kladdiga chokladiga kladdkakor. Servera dem med vaniljglass eller vispgrädde och succén är ett faktum!

Kladdkaka grundrecept

Ett grundrecept på kladdkaka gjord med kakao. Önskas en mindre söt kladdkaka kan du använda 1/2 dl mindre socker. Saltet i receptet är valfritt men det tar fram chokladsmaken i kladdkakan ytterligare.

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt (valfritt)

Gör såhär:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke och tillsätt sedan det avsvalnade smöret
  3. Rör försiktigt ihop till en jämn smet och häll i en smörad och bröad eller bakplåtspappersklädd springform (ca 24 cm).
  4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen 150°C i ca 20 minuter beroende på önskad konsistens. Tänk på att alla ugnar är olika - är din kladdkaka rinning även efter 25 minuter testa att höja temperaturen till 175°C nästa gång.
  5. Kladdkakan är godast att servera avsvalnad, ej direkt ur ugnen. För den klassiska looken pudra florsocker över din kladdkaka och servera sedan med grädde eller glass!

Kladdig eller seg - Kladdkaka konsistens

En del vill ha sin kladdkaka väldigt kladdig och krämig, andra vill ha den lite fastare eller segare. Både gräddningstiden och ingredienserna bestämmer din kladdkakas konsistens. För en segare kladdkaka använd riktig osötad choklad och fler ägg. Med dessa två ingredienser kommer din kladdkaka att hålla ihop bättre och du kan därför grädda den kortare tid för en kladdigare segare kladdkaka. Använder du bara kakao eller halvsöt choklad kommer din kladdkaka behöva gräddas lite längre för att inte vara rinnig och konsistensen blir krämigare snarare än seg.

Gräddningstiden är olika från ugn till ugn och beror såklart även hur pass kladdig du vill ha din kladdkaka. Blir din kladdkaka rinning har du gräddat den för kort tid och blir den mer som en torrare kaka har du gräddat den för länge. Påminner din kladdkaka mer om sockerkaka i konsistensen så har du troligen både för mycket mjöl och för lång gräddningstid. Kladdkaka är som bäst när den serveras avsvalnad eller efter att få ha stått i kyl ett litet tag, alltså inte direkt ur ugnen. Tänk då på att kladdkakan kommer stelna till lite. Har du bakat en kladdkaka som du tycker är alldeles för lös, testa förvara den i kyl eller frys över natten och ät dagen därpå.

Lyckas med mat tipsar

  • Klipp ut eller använd en liten mall av ett hjärta, blomma, stjärna eller någonting annat och lägg på din kladdkaka, pudra sedan florsocker över för ett fint mönster.
  • Smaksätt den vispade grädden med till exempel örter eller smakessenser. Några tips på goda vispgrädde-smaker är kanel, gräddkola och vit choklad. För en busenkel chokladgrädde tillsätt lite kakao.
  • Kladdkaka går utmärkt att frysa in och tina. Det lättaste är att låta kladdkakan svalna och stelna till sig lite i kylskåp för att sedan skära ut portionsbitar att frysa som du smidigt kan ta fram i den mängd du behöver.
  • Kladdkaka går även att använda som tårtbotten! Grädda tunnare kladdkakor och fyll med chokladganache, dumlefluff, moussé eller någonting annat mumsigt för en riktig chokladdröm till tårta!
  • Exprimentera själv och hitta på ett nytt recept på kladdkaka! Testa att hacka i ditt favoritgodis eller gör en glasyr med smaker som du gillar.
Mer

32 Recept

<< 1 2 >> Nyast först Populärast först
  • Världens bästa kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    ”Jag har gjort många kladdkakor genom åren, men det här är tveklöst det som ger det bästa resultatet. Enklast är det också. Eftersom jag är glutenintolerant brukar jag byta ut mjölet mot glutenfritt och det funkar lika bra.” - Karin

    Läs mer

  • Fem smarriga Kladdkakor
    Kategorier: Chokladrecept , Kladdkaka

    Fem smarriga recept på Kladdkakor, Du hittar bland annat en riktigt kladdig kladdkaka extra allt, med Oreos både i och på, toppad med choklad och marshmallows.

    Läs mer

  • Kladderina – Kladdkaka med Ballerinakex
    Kategorier: Kladdkaka

    ”En klar favorit för både vuxna och barn, där kladdkakan och ”krispet” från Ballerinakexen blir en härlig mix!” skriver Carin som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Carin Andersson från Östra Karup.

    Läs mer

  • Lakritskladdkaka med hallon
    Kategorier: Kladdkaka

    "Detta blir en härligt kladdig kaka med de goda smakerna hallon och lakrits. Servera gärna med en klick grädde till!” Skriver Kristin som har skickat in receptet.

    Läs mer

  • Världens godaste brownie
    Kategorier: Kladdkaka

    Detta recept har Anne-Lie Fant tipsat om, hon kallar den ”Världens godaste brownie” i mejlet, och vi kan helt ärligt säga att vi håller med.

    Läs mer

  • Polkarandig kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    En härligt kladdig kaka med smak av vit choklad och polkagris, skriver Linn som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Linn Sjöberg från Årsta.

    Läs mer

  • Mjölk- och äggfri kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    En god kladdkaka som inte innehåller varken ägg eller mjölk! Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Jonatan Isaksson.

    Läs mer

  • Äggfri kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    Tävlingsbidrag till årets kladdkaka 2013 av Moa Leijman som skriver så här: Kladdkakan gjorde jag till mitt projektarbete, en bakbok för äggallergiker. Det tog många försök innan den blev bra men lyckades till slut! Godast nygräddad och med en klick grädde. Smaklig måltid!

    Läs mer

  • Kladdkaka med nötter och vit chokladglasyr
    Kategorier: Kladdkaka

    ”Jag har gjort en kladdkaka med nötter och vit chokladfrosting. Inte för mustig i smaken utan man kan njuta av smakerna utan att det blir för mycket. Den är lagom kladdig och lite seg och god” skriver Elin som har skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Elin Lenholm från Götene.

    Läs mer

  • Kladdig Kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    Enkelt recept på en kladdig kladdkaka som går bra att frysa in, vilket gör att du kan baka den flera veckor innan du ska äta den.

    Läs mer

  • SourHot Chocolate sensation
    Kategorier: Kladdkaka

    ”En het chili kladdkaka med en syrlig mangopuré som berör munnens alla smaklökar! ” skriver Stina som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Stina Fredriksson från Falköping.

    Läs mer

  • Banankladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    En kladdkaka med smak av choklad, banan och lime. En bra variation till den vanliga banankakan.

    Läs mer

  • Kladdkaka med kokos och jordgubbar
    Kategorier: Kladdkaka

    Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Jeanette Iversen

    Läs mer

  • Kladdkaka med kanel och marsipan
    Kategorier: Kladdkaka

    Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan som skriver: Jag har bakat en kladdkaka med kanel och marsipan. Jag älskar jul och jag tänker på marsipan och kanel när jag tänker på jul så för mig var det naturligt att blanda i dem i min kladdkaka, en redan underbar kaka som går att variera på många olika sätt.

    Läs mer

  • After Eight Kladdkaka med After Eight fluff
    Kategorier: Kladdkaka

    Härlig kladdkaka med kombinationen mint och choklad som smälter i munnen! Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan.

    Läs mer

  • Chokladmousse-kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Bianca Fuentes.

    Läs mer

  • Kladdkaka med chokladtopping
    Kategorier: Kladdkaka

    Riktigt kladdig kladdkaka med två olika glasyrer med smak av mörk choklad och kaffe samt vit choklad, gör gärna kladdkakan dagen innan så allt hinner stelna.

    Läs mer

  • Kladdkaka med fransk nougat
    Kategorier: Kladdkaka

    Kladdkaka gjord med blockchoklad, som vi blandat fransk nougat i för att få den ännu kladdigare.

    Läs mer

  • Kaffe & kardemumma kladdkaka med hasselnötter
    Kategorier: Kladdkaka

    Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Elisabeth Petersson. En riktigt kladdig, chokladig kaka med lite annorlunda smaker av kaffe, kardemumma och hasselnötter.

    Läs mer

  • Tiramisu Kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Anna-Alexandra Lidenstjärna.

    Läs mer

  • Jordgubbig kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    ”En underbar kladdkaka som smakar som jordgubbar med vaniljkräm” skriver Karin som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Karin Bernfalk.

    Läs mer

  • Tripp Trapp Tryffel
    Kategorier: Kladdkaka

    ”En kladdkaka i tre lager som bjuder på en härlig smakkombination i form av fyllig choklad och syrliga hallon. En botten gjord som en kladdkaka, ett mellanlager med hallonparfait och en topp av tryffel. En väldigt enkel och god dessert som passar vid alla tillfällen. Kan förberedas och göras flera dagar innan”. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Anna Andersson från Luleå.

    Läs mer

  • Syrlig pepparmintskaka
    Kategorier: Kladdkaka

    ”En syrligt fräsch sommarkladdkaka med smak av pepparmint och lime. Smakerna gifter sig i munnen och för en fantast av syrligheter är detta en ny favorit!” skriver Stina som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Stina Fredriksson från Falköping.

    Läs mer

  • Kladdkaka med kola
    Kategorier: Kladdkaka

    Enkel kladdkaka med seg kola serverad med syrlig kallrörd lime och vaniljsås. Som med alla kladdkakor är kladdkakan godast att äta rumstempererad.

    Läs mer

  • Klassisk kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    ”Mitt bakverk är en klassisk kladdkaka – enkel, men ändå så god. Det som gör den speciell är sirapen – den gör kladdkakan mer kolaktig, både till smak och konsistens. Till kladdkakan är en sötsyrlig lime- och hallonsås. Den hjälper till att avväga kladdkakans söthet, och tillsammans bildar de en perfekt och lättbakad efterrätt” skriver Anna som har skickat in receptet.

    Läs mer

<< 1 2 >> Nyast först Populärast först


7043 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Jenan 2018/08/15
Nöjd
Nya produkter och en massa fina saker. Alltid snabb leverans och smidig shopping
Sara 2018/08/14
Supersnabb leverans
Är hel nöjd supersnabb leverans och bra vara.
Helene 2018/08/13
Snabb leverans och bra produkt:)
Kommer definitivt att handla fler gånger. Mycket brett utbud.
Maria Bengtsson 2018/08/13
snabb service
Lätt att beställa och varorna kom snabbt!
Pernilla 2018/08/13
Toppen!
Snabb lev som vanligt!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.65