Kladdkaka

Kladdkaka

Kladdkaka är en av våra favorit kakor. Denna sega, chokladiga, underbara kaka är lika lätt att göra som den är god. Kladdkaka är ett perfekt snabbfika då det går väldigt snabbt att baka och i grundreceptet ingår ingredienser som vi oftast redan har hemma. Det är även en kaka som går att piffa till och variera med många olika smaker och ingredienser. Kladdkaka med vit choklad, kaffesmak, mint, apelsin, nötter, kola är bara några smakförslag. På denna sida har vi samlat våra smaskigaste recept på underbart goda kladdiga chokladiga kladdkakor. Servera den rumstempererad med vaniljglass eller vispgrädde och succén är ett faktum!

Lyckas med mat tipsar om Kladdkaka

  • Grädda Kladdkakan mitt i ugnen
  • Klipp ut eller använd en liten mall av ett hjärta, blomma, stjärna eller någonting annat och lägg på din kladdkaka, pudra sedan florsocker över för ett fint mönster.
  • Smaksätt den vispade grädden med till exempel örter eller smakessenser. Några tips på goda vispgrädde-smaker är kanel, gräddkola och vit choklad. För en busenkel chokladgrädde tillsätt lite kakao.
  • Kladdkaka går utmärkt att frysa in och tina. Det lättaste är att låta kladdkakan svalna och stelna till sig lite i kylskåp för att sedan skära ut portionsbitar att frysa som du smidigt kan ta fram i den mängd du behöver.
  • Kladdkaka går även att använda som tårtbotten! Grädda tunnare kladdkakor och fyll med chokladganache, dumlefluff, moussé eller någonting annat mumsigt för en riktig chokladdröm till tårta!
  • Exprimentera själv och hitta på ett nytt recept på kladdkaka! Testa att hacka i ditt favoritgodis eller gör en glasyr med smaker som du gillar.
  • Sikta gärna de torra varorna så blir kakan lättare att blanda ihop utan att det blir klumpar.
  • Kladdkaka äts med fördel rumstempererad.
  • Kladdkakan håller 5-7 dagar i kylskåp, väl täckt med plastfilm.
  • Du kan anväda grudreceptet även till Mugcakes

Kladdkaka Recept

Ett grundrecept på kladdkaka gjord med kakao. Önskas en mindre söt kladdkaka kan du använda 1/2 dl mindre socker. Saltet i receptet är valfritt men det tar fram chokladsmaken i kladdkakan ytterligare.

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt (valfritt)

Gör såhär:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Sikta de torra varoen och blanda ihop med äggen och det avsvalnade smöret, rör försiktigt ihop till en jämn smet
  3. Häll smeten i en smörad och bröad eller bakplåtspappersklädd springform (ca 24 cm).
  4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen 150°C i ca 20 minuter beroende på önskad konsistens. Tänk på att alla ugnar är olika - är din kladdkaka rinning även efter 25 minuter testa att höja temperaturen till 175°C nästa gång.
  5. Kladdkakan är godast att serveras rumstempererad, ej direkt ur ugnen. För den klassiska looken pudra florsocker över din kladdkaka och servera sedan med grädde eller glass!

Kladdig eller seg - Kladdkaka konsistens

En del vill ha sin kladdkaka väldigt kladdig och krämig, andra vill ha den lite fastare eller segare. Både gräddningstiden och ingredienserna bestämmer din kladdkakas konsistens. För en segare kladdkaka använd riktig osötad choklad och fler ägg. Med dessa två ingredienser kommer din kladdkaka att hålla ihop bättre och du kan därför grädda den kortare tid för en kladdigare segare kladdkaka. Använder du bara kakao eller halvsöt choklad kommer din kladdkaka behöva gräddas lite längre för att inte vara rinnig och konsistensen blir krämigare snarare än seg.

Gräddningstiden är olika från ugn till ugn och beror såklart även hur pass kladdig du vill ha din kladdkaka. Blir din kladdkaka rinning har du gräddat den för kort tid och blir den mer som en torrare kaka har du gräddat den för länge. Påminner din kladdkaka mer om sockerkaka i konsistensen så har du troligen både för mycket mjöl och för lång gräddningstid. Kladdkaka är som bäst när den serveras avsvalnad eller efter att få ha stått i kyl ett litet tag, alltså inte direkt ur ugnen. Tänk då på att kladdkakan kommer stelna till lite. Har du bakat en kladdkaka som du tycker är alldeles för lös, testa förvara den i kyl eller frys över natten och ät dagen därpå.

Mer

34 Recept

<< 1 2 >> Nyast först Populärast först
  • Sega Glutenfria Kladdkakekakor
    Kategorier: Kakor , Kladdkaka

    Sega Kladdkakekakor utan tillsatt fett? Och ingen gluten? Omöjlig! Men det är sant! Dessa mjöllösa chokladkakor får sin textur från äggvitor och deras smak från kakaopulver (vilket representerar det enda fettet i receptet). Plus de är lätta att göra!

    Läs mer

  • Vegansk Brownie med Oreo
    Kategorier: Chokladrecept , Kladdkaka

    En riktigt god Brownie med grovhackade Oreos på toppen! Basen är gjord på dadlar och kikärtor och kan även ätas av de som har glutenintolerans.

    Läs mer

  • Kladdig Kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    Enkelt recept på en kladdig kladdkaka som går bra att frysa in, vilket gör att du kan baka den flera veckor innan du ska äta den.

    Läs mer

  • Klassisk kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    ”Mitt bakverk är en klassisk kladdkaka – enkel, men ändå så god. Det som gör den speciell är sirapen – den gör kladdkakan mer kolaktig, både till smak och konsistens. Till kladdkakan är en sötsyrlig lime- och hallonsås. Den hjälper till att avväga kladdkakans söthet, och tillsammans bildar de en perfekt och lättbakad efterrätt” skriver Anna som har skickat in receptet.

    Läs mer

  • Kladdkaka med fransk nougat
    Kategorier: Kladdkaka

    Kladdkaka gjord med blockchoklad, som vi blandat fransk nougat i för att få den ännu kladdigare.

    Läs mer

  • Världens bästa kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    ”Jag har gjort många kladdkakor genom åren, men det här är tveklöst det som ger det bästa resultatet. Enklast är det också. Eftersom jag är glutenintolerant brukar jag byta ut mjölet mot glutenfritt och det funkar lika bra.” - Karin

    Läs mer

  • Världens godaste brownie
    Kategorier: Kladdkaka

    Detta recept har Anne-Lie Fant tipsat om, hon kallar den ”Världens godaste brownie” i mejlet, och vi kan helt ärligt säga att vi håller med.

    Läs mer

  • Kladdkaka med chokladtopping
    Kategorier: Kladdkaka

    Riktigt kladdig kladdkaka med två olika glasyrer med smak av mörk choklad och kaffe samt vit choklad, gör gärna kladdkakan dagen innan så allt hinner stelna.

    Läs mer

  • Kladdkaka med kola
    Kategorier: Kladdkaka

    Enkel kladdkaka med seg kola serverad med syrlig kallrörd lime och vaniljsås. Som med alla kladdkakor är kladdkakan godast att äta rumstempererad.

    Läs mer

  • Banankladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    En kladdkaka med smak av choklad, banan och lime. En bra variation till den vanliga banankakan.

    Läs mer

  • Polkarandig kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    En härligt kladdig kaka med smak av vit choklad och polkagris, skriver Linn som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Linn Sjöberg från Årsta.

    Läs mer

  • Jordgubbig kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    ”En underbar kladdkaka som smakar som jordgubbar med vaniljkräm” skriver Karin som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Karin Bernfalk.

    Läs mer

  • Mjölk- och äggfri kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    En god kladdkaka som inte innehåller varken ägg eller mjölk! Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Jonatan Isaksson.

    Läs mer

  • Kladdkaka med chilichoklad och vit choklad
    Kategorier: Kladdkaka

    ”Chilichoklad är den bästa choklad jag vet, så att ha den i kladdkakan var ett naturligt experiment att utföra. Jag stoppade i vit choklad också, för att reducera stinget lite, för min sambos vägnar som annars inte är så jätte förtjust i chilichoklad.” Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan.

    Läs mer

  • Chokladmousse-kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Bianca Fuentes.

    Läs mer

  • Brownie surprise
    Kategorier: Kladdkaka

    ”En enastående blandning av choklad och salt som smälter samman till en oförglömlig upplevelse och med krämen som pricken över i:et” skriver Lovisa som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Lovisa Gullberg.

    Läs mer

  • Kladderina – Kladdkaka med Ballerinakex
    Kategorier: Kladdkaka

    ”En klar favorit för både vuxna och barn, där kladdkakan och ”krispet” från Ballerinakexen blir en härlig mix!” skriver Carin som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Carin Andersson från Östra Karup.

    Läs mer

  • Tripp Trapp Tryffel
    Kategorier: Kladdkaka

    ”En kladdkaka i tre lager som bjuder på en härlig smakkombination i form av fyllig choklad och syrliga hallon. En botten gjord som en kladdkaka, ett mellanlager med hallonparfait och en topp av tryffel. En väldigt enkel och god dessert som passar vid alla tillfällen. Kan förberedas och göras flera dagar innan”. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Anna Andersson från Luleå.

    Läs mer

  • After Eight Kladdkaka med After Eight fluff
    Kategorier: Kladdkaka

    Härlig kladdkaka med kombinationen mint och choklad som smälter i munnen! Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan.

    Läs mer

  • Kladdkaka med citruskräm och havreströssel
    Kategorier: Kladdkaka

    "Har använt kokossocker för att få lite ”kola-touch” samt kokosmjöl för den glutenfria delen. Det är tänkt att kakan ska ge en smakupplevelse av god choklad med len sötma, lite syrligt, lite sälta och lite ”crunch”. Att en bit av denna kladdkaka innehåller fibrer i form av både kokosmjöl och havregryn gör att den måste klassas som hälsokost, i alla fall för själen;)" - Peter som skickat in recepet

    Läs mer

  • Kaffe & kardemumma kladdkaka med hasselnötter
    Kategorier: Kladdkaka

    Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Elisabeth Petersson. En riktigt kladdig, chokladig kaka med lite annorlunda smaker av kaffe, kardemumma och hasselnötter.

    Läs mer

  • Tiramisu Kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Anna-Alexandra Lidenstjärna.

    Läs mer

  • Syrlig pepparmintskaka
    Kategorier: Kladdkaka

    ”En syrligt fräsch sommarkladdkaka med smak av pepparmint och lime. Smakerna gifter sig i munnen och för en fantast av syrligheter är detta en ny favorit!” skriver Stina som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Stina Fredriksson från Falköping.

    Läs mer

  • SourHot Chocolate sensation
    Kategorier: Kladdkaka

    ”En het chili kladdkaka med en syrlig mangopuré som berör munnens alla smaklökar! ” skriver Stina som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Stina Fredriksson från Falköping.

    Läs mer

  • Kladdkaka med fudgetäcke
    Kategorier: Kladdkaka

    ”En Fyllig kladdkaka med fudge täcke. En riktig synd!” skriver Sanna som har skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Vestberg från Luleå.

    Läs mer

  • Kladdkaka med kokos och jordgubbar
    Kategorier: Kladdkaka

    Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Jeanette Iversen

    Läs mer

  • Äggfri kladdkaka
    Kategorier: Kladdkaka

    Tävlingsbidrag till årets kladdkaka 2013 av Moa Leijman som skriver så här: Kladdkakan gjorde jag till mitt projektarbete, en bakbok för äggallergiker. Det tog många försök innan den blev bra men lyckades till slut! Godast nygräddad och med en klick grädde. Smaklig måltid!

    Läs mer

  • Kladdkaka med kanel och marsipan
    Kategorier: Kladdkaka

    Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan som skriver: Jag har bakat en kladdkaka med kanel och marsipan. Jag älskar jul och jag tänker på marsipan och kanel när jag tänker på jul så för mig var det naturligt att blanda i dem i min kladdkaka, en redan underbar kaka som går att variera på många olika sätt.

    Läs mer

  • Glutenfri Kladdkaka med tranbär och apelsin
    Kategorier: Kladdkaka

    ”Härlig glutenfri kladdkaka med tranbär och apelsin. Naturligt fri från mjölk och ägg” skriver Pernilla som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Pernilla Berg.

    Läs mer

  • Ljus och mörk chokladtryffelkladdkaka med rostade hasselnötter
    Kategorier: Kladdkaka

    ”Den här kakan blev det slagsmål om på jobbet! Riktigt farligt god är den…” skriver Anna-Eva som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Anna-Eva Andersen från Landskrona.

    Läs mer

<< 1 2 >> Nyast först Populärast först


7627 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Sally 2019/10/15
Supernöjd
Jättenöjd med sortiment och snabb leverans! Kommer fortsätta beställa från lyckasmedmat!
Ninni bergman 2019/10/14
Paket
Med beröm godkänt allt till belåtenhet
Lucas 2019/10/14
Great!!!
Good quality and fast delivery:)
Marina Zivanovic 2019/10/13
Excellent!
I like that all the products have good explanations, search bar is also great. Delivery is fast that I also like.
Anneli 2019/10/13
Bäst som vanligt
Blir alltid lika nöjd när jag handlar från lyckas med mat.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.50