Kladdkaka är en av våra favorit kakor. Denna sega, chokladiga, underbara kaka är lika lätt att göra som den är god. Kladdkaka är ett perfekt snabbfika då det går väldigt snabbt att baka och i grundreceptet ingår ingredienser som vi oftast redan har hemma. Det är även en kaka som går att piffa till och variera med många olika smaker och ingredienser. Kladdkaka med vit choklad, kaffesmak, mint, apelsin, nötter, kola är bara några smakförslag. På den här sidan har vi samlat våra smaskigaste recept på underbart goda kladdiga chokladiga kladdkakor. Servera den rumstempererad med vaniljglass eller vispgrädde och succén är ett faktum!
Ett grundrecept på kladdkaka gjord med kakao. Önskas en mindre söt kladdkaka kan du använda 1/2 dl mindre socker. Saltet i receptet är valfritt men det tar fram chokladsmaken i kladdkakan ytterligare.
En del vill ha sin kladdkaka väldigt kladdig och krämig, andra vill ha den lite fastare eller segare. Både gräddningstiden och ingredienserna bestämmer din kladdkakas konsistens. För en segare kladdkaka använd riktig osötad choklad och fler ägg. Med dessa två ingredienser kommer din kladdkaka att hålla ihop bättre och du kan därför grädda den kortare tid för en kladdigare segare kladdkaka. Använder du bara kakao eller halvsöt choklad kommer din kladdkaka behöva gräddas lite längre för att inte vara rinnig och konsistensen blir krämigare snarare än seg.
Gräddningstiden är olika från ugn till ugn och beror såklart även hur pass kladdig du vill ha din kladdkaka. Blir din kladdkaka rinning har du gräddat den för kort tid och blir den mer som en torrare kaka har du gräddat den för länge. Påminner din kladdkaka mer om sockerkaka i konsistensen så har du troligen både för mycket mjöl och för lång gräddningstid.
Kladdkaka är som bäst när den serveras avsvalnad eller efter att ha stått i kyl ett litet tag, alltså inte direkt ur ugnen. Tänk då på att kladdkakan kommer stelna till lite. Har du bakat en kladdkaka som du tycker är alldeles för lös, testa förvara den i kyl eller frys över natten och ät dagen därpå.
Sega Kladdkakekakor utan tillsatt fett? Och ingen gluten? Omöjlig! Men det är sant! Dessa mjöllösa chokladkakor får sin textur från äggvitor och deras smak från kakaopulver (vilket representerar det enda fettet i receptet). Plus de är lätta att göra!
En riktigt god Brownie med grovhackade Oreos på toppen! Basen är gjord på dadlar och kikärtor och kan även ätas av de som har glutenintolerans.
Enkelt recept på en kladdig kladdkaka som går bra att frysa in, vilket gör att du kan baka den flera veckor innan du ska äta den.
”Mitt bakverk är en klassisk kladdkaka – enkel, men ändå så god. Det som gör den speciell är sirapen – den gör kladdkakan mer kolaktig, både till smak och konsistens. Till kladdkakan är en sötsyrlig lime- och hallonsås. Den hjälper till att avväga kladdkakans söthet, och tillsammans bildar de en perfekt och lättbakad efterrätt” skriver Anna som har skickat in receptet.
Kladdkaka gjord med blockchoklad, som vi blandat fransk nougat i för att få den ännu kladdigare.
”Jag har gjort många kladdkakor genom åren, men det här är tveklöst det som ger det bästa resultatet. Enklast är det också. Eftersom jag är glutenintolerant brukar jag byta ut mjölet mot glutenfritt och det funkar lika bra.” - Karin
Detta recept har Anne-Lie Fant tipsat om, hon kallar den ”Världens godaste brownie” i mejlet, och vi kan helt ärligt säga att vi håller med.
Riktigt kladdig kladdkaka med två olika glasyrer med smak av mörk choklad och kaffe samt vit choklad, gör gärna kladdkakan dagen innan så allt hinner stelna.
Enkel kladdkaka med seg kola serverad med syrlig kallrörd lime och vaniljsås. Som med alla kladdkakor är kladdkakan godast att äta rumstempererad.
En kladdkaka med smak av choklad, banan och lime. En bra variation till den vanliga banankakan.
En härligt kladdig kaka med smak av vit choklad och polkagris, skriver Linn som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Linn Sjöberg från Årsta.
”En underbar kladdkaka som smakar som jordgubbar med vaniljkräm” skriver Karin som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Karin Bernfalk.
En god kladdkaka som inte innehåller varken ägg eller mjölk! Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Jonatan Isaksson.
”Chilichoklad är den bästa choklad jag vet, så att ha den i kladdkakan var ett naturligt experiment att utföra. Jag stoppade i vit choklad också, för att reducera stinget lite, för min sambos vägnar som annars inte är så jätte förtjust i chilichoklad.” Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan.
Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Bianca Fuentes.
”En enastående blandning av choklad och salt som smälter samman till en oförglömlig upplevelse och med krämen som pricken över i:et” skriver Lovisa som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Lovisa Gullberg.
”En klar favorit för både vuxna och barn, där kladdkakan och ”krispet” från Ballerinakexen blir en härlig mix!” skriver Carin som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Carin Andersson från Östra Karup.
”En kladdkaka i tre lager som bjuder på en härlig smakkombination i form av fyllig choklad och syrliga hallon. En botten gjord som en kladdkaka, ett mellanlager med hallonparfait och en topp av tryffel. En väldigt enkel och god dessert som passar vid alla tillfällen. Kan förberedas och göras flera dagar innan”. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Anna Andersson från Luleå.
Härlig kladdkaka med kombinationen mint och choklad som smälter i munnen! Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan.
"Har använt kokossocker för att få lite ”kola-touch” samt kokosmjöl för den glutenfria delen. Det är tänkt att kakan ska ge en smakupplevelse av god choklad med len sötma, lite syrligt, lite sälta och lite ”crunch”. Att en bit av denna kladdkaka innehåller fibrer i form av både kokosmjöl och havregryn gör att den måste klassas som hälsokost, i alla fall för själen;)" - Peter som skickat in recepet
Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Elisabeth Petersson. En riktigt kladdig, chokladig kaka med lite annorlunda smaker av kaffe, kardemumma och hasselnötter.
Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Anna-Alexandra Lidenstjärna.
”En syrligt fräsch sommarkladdkaka med smak av pepparmint och lime. Smakerna gifter sig i munnen och för en fantast av syrligheter är detta en ny favorit!” skriver Stina som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Stina Fredriksson från Falköping.
”En het chili kladdkaka med en syrlig mangopuré som berör munnens alla smaklökar! ” skriver Stina som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Stina Fredriksson från Falköping.
”En Fyllig kladdkaka med fudge täcke. En riktig synd!” skriver Sanna som har skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Vestberg från Luleå.
Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Jeanette Iversen
Tävlingsbidrag till årets kladdkaka 2013 av Moa Leijman som skriver så här: Kladdkakan gjorde jag till mitt projektarbete, en bakbok för äggallergiker. Det tog många försök innan den blev bra men lyckades till slut! Godast nygräddad och med en klick grädde. Smaklig måltid!
Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan som skriver: Jag har bakat en kladdkaka med kanel och marsipan. Jag älskar jul och jag tänker på marsipan och kanel när jag tänker på jul så för mig var det naturligt att blanda i dem i min kladdkaka, en redan underbar kaka som går att variera på många olika sätt.
”Härlig glutenfri kladdkaka med tranbär och apelsin. Naturligt fri från mjölk och ägg” skriver Pernilla som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Pernilla Berg.
”Den här kakan blev det slagsmål om på jobbet! Riktigt farligt god är den…” skriver Anna-Eva som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Anna-Eva Andersen från Landskrona.
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här