Kladdkaka med chilichoklad och vit choklad

”Chilichoklad är den bästa choklad jag vet, så att ha den i kladdkakan var ett naturligt experiment att utföra. Jag stoppade i vit choklad också, för att reducera stinget lite, för min sambos vägnar som annars inte är så jätte förtjust i chilichoklad.” Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan.

Kladdkaka med chilichoklad och vit choklad

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100g smör
  • ½ tsk salt
  • 140g Lindt mörk choklad med chili
  • 50g vit choklad
  • Garnering:
  • 100g vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en springform.
  3. Grovhacka 100g mörk choklad med chili och 50 g vit choklad.
  4. Smält smöret i en kastrull, smält 40 g mörk choklad med chili i smöret när smöret smält klart.
  5. Vispa ägg och socker poröst.
  6. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en skål med en gaffel.
  7. Blanda samman smöret och de torra ingredienserna med äggsmeten. Blanda försiktigt.
  8. Rör ner den grovhackade chokladen i smeten.
  9. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  10. Medan kakan svalnar smält 100g vit choklad och häll över kakan.
  11. Servera med vispad grädde.

Lyckas med mat tipsar!

Kategorier: Kladdkaka

Dela



7514 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Josefine Vestlund 2019/07/18
Storslagen butik
Beställer allt från denna butik. Alltid snabb frakt och supernöjd med alla varor!
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69