Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Kladdkaka med chilichoklad och vit choklad

”Chilichoklad är den bästa choklad jag vet, så att ha den i kladdkakan var ett naturligt experiment att utföra. Jag stoppade i vit choklad också, för att reducera stinget lite, för min sambos vägnar som annars inte är så jätte förtjust i chilichoklad.” Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan.

0 av 5 (0 recensioner)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100g smör
  • ½ tsk salt
  • 140g Lindt mörk choklad med chili
  • 50g vit choklad
  • Garnering:
  • 100g vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en springform.
  3. Grovhacka 100g mörk choklad med chili och 50 g vit choklad.
  4. Smält smöret i en kastrull, smält 40 g mörk choklad med chili i smöret när smöret smält klart.
  5. Vispa ägg och socker poröst.
  6. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en skål med en gaffel.
  7. Blanda samman smöret och de torra ingredienserna med äggsmeten. Blanda försiktigt.
  8. Rör ner den grovhackade chokladen i smeten.
  9. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  10. Medan kakan svalnar smält 100g vit choklad och häll över kakan.
  11. Servera med vispad grädde.

Lyckas med mat tipsar!

Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se