Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Kladdkaka med chokladtopping

Riktigt kladdig kladdkaka med två olika glasyrer med smak av mörk choklad och kaffe samt vit choklad, gör gärna kladdkakan dagen innan så allt hinner stelna.

0 av 5 (0 recensioner)

Ingredienser

Kladdkaka med chokladtopping

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Glasyr 1
  • 1 dl grädde
  • ½ msk honung
  • ¾ msk socker
  • 2 msk kaffe
  • 65 g mörk choklad
  • 1 tsk smör
  • Glasyr 2
  • 1 dl grädde
  • ½ msk honung
  • ¾ msk socker
  • 65 g vit choklad
  • 1 tsk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och låt svalna något.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål och blanda sedan ihop med äggsmeten.
  5. Smörj och bröa en springform på ca 23 cm, häll i smeten och grädda i 25-30 minuter. Kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten men klar i kanterna.
  6. Koka under tiden ihop glasyrerna.
  7. Blanda grädde, honung, kaffe och socker, koka upp och låt koka i ½ till 1 minut.
  8. Bryt ner den mörka chokladen i en bunke och klicka i smöret, häll den varma grädden över och rör tills chokladen löst sig.
  9. Upprepa för den andra glasyren, men hoppa över kaffet och byt ut den mörka chokladen mot vit.
  10. Ställ in i kylen och låt stelna något.
  11. När kakan svalnat brer du först på ett lager av kaffeglasyren och sedan ett lager vit glasyr. Ställ in i kylen en stund innan servering.

Lyckas med mat tipsar!

Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se