-
Sätt ugnen på 175°C.
-
Smält smöret och låt svalna något.
-
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret.
-
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål och blanda sedan ihop med äggsmeten.
-
Smörj och bröa en springform på ca 23 cm, häll i smeten och grädda i 25-30 minuter. Kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten men klar i kanterna.
-
Koka under tiden ihop glasyrerna.
-
Blanda grädde, honung, kaffe och socker, koka upp och låt koka i ½ till 1 minut.
-
Bryt ner den mörka chokladen i en bunke och klicka i smöret, häll den varma grädden över och rör tills chokladen löst sig.
-
Upprepa för den andra glasyren, men hoppa över kaffet och byt ut den mörka chokladen mot vit.
-
Ställ in i kylen och låt stelna något.
-
När kakan svalnat brer du först på ett lager av kaffeglasyren och sedan ett lager vit glasyr. Ställ in i kylen en stund innan servering.
Köp och felrapport
Snabb leverans. Mycket bra årerkoppling vid fel på vara. Mycket nöjd ????