Kladdkaka med fransk nougat

Kladdkaka gjord med blockchoklad, som vi blandat fransk nougat i för att få den ännu kladdigare.

Kladdkaka med fransk nougat

Kladdkaka med fransk nougat

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3,5 dl (300 gr) socker
  • 200 gr mörk blockchoklad av bättre kvalitet 70-75%
  • 4 msk (35 gr) kakaopulver
  • 200 gr smör
  • 4 dl (250 gr) vetemjöl
  • 1 msk (8 gr) vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 150 gr fransk nougat (3 paket) skuren i 1*1 cm bitar

Gör så här

  1. Smält choklad och smör i vattenbad eller microvågsugn.
  2. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt, fransk nougat och ägg ordentligt.
  3. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten.
  4. Rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet.
  5. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (ca 22 cm).
  6. Grädda i 175 graders ugn ca 22 minuter, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.
  7. Kyl ned och servera.

Lyckas med mat tipsar!

  • Använd endast choklad du tycker smakar gott när du använder choklad i smet. Endast då kan du förvänta dig ett bra smakresultat.

Kategorier: Kladdkaka

Dela



7479 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Besa 2019/06/16
Beställning
Älskade det svarta tårtfatet. Perfekt för både finare bruk och till att kunna göra tårtbygget på den.
Leila 2019/06/14
Nöjd
Jag är jättenöjd med snabb leverans och bra kvalitet.
Therese Björklund 2019/06/13
Toppen!
Jättenöjd! Snabb leverans.
Therese Björklund 2019/06/12
Jättenöjd!
Motsvarade mina förväntningar!
Therese Björklund 2019/06/12
Nöjd!
Snabb leverans!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69