Kladdkaka med fransk nougat

Betyg: 5 av 5 (1 röst)

Kladdkaka gjord med blockchoklad, som vi blandat fransk nougat i för att få den ännu kladdigare.

Kladdkaka med fransk nougat

Kladdkaka med fransk nougat

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3,5 dl (300 gr) socker
  • 200 gr mörk blockchoklad av bättre kvalitet 70-75%
  • 4 msk (35 gr) kakaopulver
  • 200 gr smör
  • 4 dl (250 gr) vetemjöl
  • 1 msk (8 gr) vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 150 gr fransk nougat (3 paket) skuren i 1*1 cm bitar

Gör så här

  1. Smält choklad och smör i vattenbad eller microvågsugn.
  2. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt, fransk nougat och ägg ordentligt.
  3. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten.
  4. Rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet.
  5. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (ca 22 cm).
  6. Grädda i 175 graders ugn ca 22 minuter, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.
  7. Kyl ned och servera.

Lyckas med mat tipsar!

  • Använd endast choklad du tycker smakar gott när du använder choklad i smet. Endast då kan du förvänta dig ett bra smakresultat.

Kategorier: Kladdkaka



8042 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Gun-Marie Östlund 2020/06/02
superbra service !
Snabbt o enkelt ! Mycket nöjd !
Sofie 2020/06/02
Favoritbutiken!
Snabb leverans! I butiken får man kanonhjälp av supertrevlig personal.
Eva Fredriksson 2020/06/01
Alltid nöjd.
Bra produkter och snabb leverans
Monica 2020/06/01
Lergryta
Har gjort kålpudding i lergrytan,, mm blir så saftig och underbar god
Anne 2020/06/01
Bäst!
Snabb leverans, mycket nöjd med måttsatserna.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här