Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Kladdkaka med fransk nougat

Kladdkaka gjord med blockchoklad, som vi blandat fransk nougat i för att få den ännu kladdigare.

4.4 av 5 (5 recensioner)
Kladdkaka med fransk nougat
  • Förberedelser: ca 20 minuter.
  • Tillagning ca: ca 20 minuter
  • Klart på: 40 minuter
  • 10-12 bitar
  • Pâtisserie
Kladdkaka med fransk nougat har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 540 kcal

Kladdkaka med fransk nougat

  • 4 ägg
  • 3,5 dl (300 gr) socker
  • 200 gr mörk blockchoklad av bättre kvalitet 70-75%
  • 4 msk (35 gr) kakaopulver
  • 200 gr smör
  • 4 dl (250 gr) vetemjöl
  • 1 msk (8 gr) vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 150 gr fransk nougat (3 paket) skuren i 1*1 cm bitar

Gör såhär

  1. Smält choklad och smör i vattenbad eller microvågsugn.
  2. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt, fransk nougat och ägg ordentligt.
  3. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten.
  4. Rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet.
  5. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (ca 22 cm).
  6. Grädda i 175 graders ugn ca 22 minuter, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.
  7. Kyl ned och servera.

Lyckas med mat tipsar!

  • Använd endast choklad du tycker smakar gott när du använder choklad i smet. Endast då kan du förvänta dig ett bra smakresultat.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se