Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Kladdkaka med fransk nougat

Kladdkaka gjord med blockchoklad, som vi blandat fransk nougat i för att få den ännu kladdigare.

5 av 5 (2 recensioner)

Kladdkaka med fransk nougat

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3,5 dl (300 gr) socker
  • 200 gr mörk blockchoklad av bättre kvalitet 70-75%
  • 4 msk (35 gr) kakaopulver
  • 200 gr smör
  • 4 dl (250 gr) vetemjöl
  • 1 msk (8 gr) vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 150 gr fransk nougat (3 paket) skuren i 1*1 cm bitar

Gör så här

  1. Smält choklad och smör i vattenbad eller microvågsugn.
  2. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt, fransk nougat och ägg ordentligt.
  3. Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten.
  4. Rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet.
  5. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (ca 22 cm).
  6. Grädda i 175 graders ugn ca 22 minuter, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.
  7. Kyl ned och servera.

Lyckas med mat tipsar!

  • Använd endast choklad du tycker smakar gott när du använder choklad i smet. Endast då kan du förvänta dig ett bra smakresultat.
Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se