-
Sätt ugnen på 160 grader.
-
Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
-
Smält chokladen i ett vattenbad.
-
Rör samman samtliga ingredienser.
-
Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
-
Grädda i 24 min.
-
Låt kakan svalna innan du har på fudgen.
-
Fudgetäcke
-
Blanda samtliga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull.
-
Koka upp och låt koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har.
-
Rör i smeten ganska ofta.
-
Häll smeten över kladdkakan.
-
Låt sedan kakan stå kallt så fudgen hinner stelna.
-
Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.
Köp och felrapport
Snabb leverans. Mycket bra årerkoppling vid fel på vara. Mycket nöjd ????