Kladdkaka med fudgetäcke

”En Fyllig kladdkaka med fudge täcke. En riktig synd!” skriver Sanna som har skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Vestberg från Luleå.

Kladdkaka med fudgetäcke

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 4 msk kakao
  • 2 ägg
  • 1 ¼ dl vetemjöl
  • 2 dl socker

    Fudgetäcke:
  • 25 g smör
  • ¾ gl grädde
  • ¾ dl mörkt muskovadosocker
  • ¼ dl ljus sirap
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad.
  4. Rör samman samtliga ingredienser.
  5. Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
  6. Grädda i 24 min.
  7. Låt kakan svalna innan du har på fudgen.
  8. Fudgetäcke
  9. Blanda samtliga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull.
  10. Koka upp och låt koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har.
  11. Rör i smeten ganska ofta.
  12. Häll smeten över kladdkakan.
  13. Låt sedan kakan stå kallt så fudgen hinner stelna.
  14. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.

Lyckas med mat tipsar!

  • Om du har vit choklad så kan du smälta lite och ringla över kakan när fudgen har stelnat.

Kategorier: Kladdkaka

Dela



7514 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Josefine Vestlund 2019/07/18
Storslagen butik
Beställer allt från denna butik. Alltid snabb frakt och supernöjd med alla varor!
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69