Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Kladdkaka med fudgetäcke

”En Fyllig kladdkaka med fudge täcke. En riktig synd!” skriver Sanna som har skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Vestberg från Luleå.

0 av 5 (0 recensioner)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 4 msk kakao
  • 2 ägg
  • 1 ¼ dl vetemjöl
  • 2 dl socker

    Fudgetäcke:
  • 25 g smör
  • ¾ gl grädde
  • ¾ dl mörkt muskovadosocker
  • ¼ dl ljus sirap
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad.
  4. Rör samman samtliga ingredienser.
  5. Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
  6. Grädda i 24 min.
  7. Låt kakan svalna innan du har på fudgen.
  8. Fudgetäcke
  9. Blanda samtliga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull.
  10. Koka upp och låt koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har.
  11. Rör i smeten ganska ofta.
  12. Häll smeten över kladdkakan.
  13. Låt sedan kakan stå kallt så fudgen hinner stelna.
  14. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.

Lyckas med mat tipsar!

  • Om du har vit choklad så kan du smälta lite och ringla över kakan när fudgen har stelnat.
Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8705 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se