Kladdkaka med kanel och marsipan

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan som skriver: Jag har bakat en kladdkaka med kanel och marsipan. Jag älskar jul och jag tänker på marsipan och kanel när jag tänker på jul så för mig var det naturligt att blanda i dem i min kladdkaka, en redan underbar kaka som går att variera på många olika sätt.

Kladdkaka med kanel och marsipan

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100g smör
  • ½ tsk salt
  • 1-2 tsk kanel (beroende på smak, vill du ha lite mildare kanelsmak använd 1 tsk, vill du ha tydligare kanelsmak använd 2)
  • 100g marsipan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en springform.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en skål med en gaffel.
  6. Blanda samman smöret och de torra ingredienserna med äggsmeten. Blanda försiktigt.
  7. Riv marsipanen grovt och rör ner det i smeten.
  8. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  9. Medan kladdkakan svalnar vispa grädde.
  10. Pudra över med florsocker och servera med vispad grädde.

Lyckas med mat tipsar!

  • Du kan även servera kladdkakan med din favoritglass.

Kategorier: Kladdkaka



8034 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Britt-Mari 2020/05/28
Mycket nöjd
Fina varor och snabb leverans
Shada 2020/05/27
Nöjd kund!
Jätte nöjd med sakerna jag har beställt!
Sars 2020/05/27
Kärlek
Kärlek till alla fina utstickare
Nettan 2020/05/27
Nöjd kund
Snabb leverans och stort utbud.
Sara 2020/05/26
Snabb leverans
Så sjukt snabba på att leverera!! Och finns det mesta du behöver! Rekommenderas varmt!!!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här