Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Kladdkaka med kanel och marsipan

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan som skriver: Jag har bakat en kladdkaka med kanel och marsipan. Jag älskar jul och jag tänker på marsipan och kanel när jag tänker på jul så för mig var det naturligt att blanda i dem i min kladdkaka, en redan underbar kaka som går att variera på många olika sätt.

0 av 5 (0 recensioner)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100g smör
  • ½ tsk salt
  • 1-2 tsk kanel (beroende på smak, vill du ha lite mildare kanelsmak använd 1 tsk, vill du ha tydligare kanelsmak använd 2)
  • 100g marsipan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en springform.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en skål med en gaffel.
  6. Blanda samman smöret och de torra ingredienserna med äggsmeten. Blanda försiktigt.
  7. Riv marsipanen grovt och rör ner det i smeten.
  8. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  9. Medan kladdkakan svalnar vispa grädde.
  10. Pudra över med florsocker och servera med vispad grädde.

Lyckas med mat tipsar!

  • Du kan även servera kladdkakan med din favoritglass.
Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se