Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Kladdkaka med kokos och jordgubbar

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Jeanette Iversen

5 av 5 (2 recensioner)
Kladdkaka med kokos och jordgubbar
  • Förberedelser: ca 15 minuter.
  • Tillagning ca: ca 20 minuter
  • Klart på: 35 minuter
  • Pâtisserie
  • 10-12 bitar
Kladdkaka med kokos och jordgubbar har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 309 kcal

Kladdkaka med kokos och jordgubbar

  • 150 gr smör
  • 225 gr socker (2,5 dl)
  • 1,5 dl mjöl
  • 30 gr Valrhona kakao (1 dl)
  • 3 gr vaniljsocker (1tsk)
  • 2 ägg
  • kokos till formen
  • Tillbehör:
  • 5 dl grädde
  • 1 dl kokos
  • 1 liter rensade jordgubbar

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en springform med kokos.
  3. Smält smör i en kastrull på ca 2 liter.
  4. Blanda kakao, socker och vaniljsocker vänd ner i smöret (grytan) och rör om till allt blandats. Jag har tagit bort grytan från plattan när jag gör detta.
  5. Rör ner ägg, ett i taget.
  6. Avsluta med att röra ner mjölet.
  7. Grädda i 24 cm springform i ca 20 min på nedre falsen.
  8. Serveras med kokosgrädde.

Lyckas med mat tipsar!

  • Du kan även servera kladdkakan med vit chokladmousse eller gräddig vaniljglass.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se