-
Smörj och bröa en springform med löstagbar botten. (ca 22 cm)
-
Rör i hop smör, ägg, sirap, socker och salt.
-
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker sikta sedan ned det i smörblandningen, rör om försiktigt.
-
Slå upp smeten i formen och grädda i 175 graders ugn 10 minuter. Tag ut kladdkakan och fördela kolan jämt över hela. Grädda sedan ytterligare 12 minuter.
-
Kyl ned kladdkakan och servera med lime och vaniljsås.
-
Lime och vaniljsås
-
Koka vatten och limesaften tills hälften av vätska kokat bort (ca 5 minuter) låt kallna.
-
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt, tills det blir vitt och sockret har löst sig.
-
Vispa grädden så tjock som du vill ha såsen, rör ner äggblandningen och limekoncentratet.
-
Serveras inom ett par timmar.
Supernöjd
Jätte nöjd, snabb leverans