Ingredienser
- 100 gr smält smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 180 gr vetemjöl
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1/2 krm salt
- 20 st dumlekola delade på längden
- ströbröd
- Lime och vaniljsås
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 3 äggulor
- 2 msk florsocker
- 4 msk äkta vaniljsocker
- Saften från en limefrukt
Gör så här
-
Smörj och bröa en springform med löstagbar botten. (ca 22 cm)
-
Rör i hop smör, ägg, sirap, socker och salt.
-
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker sikta sedan ned det i smörblandningen, rör om försiktigt.
-
Slå upp smeten i formen och grädda i 175 graders ugn 10 minuter. Tag ut kladdkakan och fördela kolan jämt över hela. Grädda sedan ytterligare 12 minuter.
-
Kyl ned kladdkakan och servera med lime och vaniljsås.
-
Lime och vaniljsås
-
Koka vatten och limesaften tills hälften av vätska kokat bort (ca 5 minuter) låt kallna.
-
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt, tills det blir vitt och sockret har löst sig.
-
Vispa grädden så tjock som du vill ha såsen, rör ner äggblandningen och limekoncentratet.
-
Serveras inom ett par timmar.
Lyckas med mat tipsar!
- Limesåsen passar även perfekt till andra söta desserter och färska bär.
Köp och felrapport
Snabb leverans. Mycket bra årerkoppling vid fel på vara. Mycket nöjd ????