-
Hacka nötterna. Inte för fint.
-
Blanda socker, mjöl, kakao och salt i en bunke.
-
Smält smöret och blockchokladen tillsammans.
-
Blanda ner mjölblandningen direkt i grytan med smöret och chokladen. Rör till en smet.
-
Blanda ner äggen. Ett i taget. Blanda ordentligt innan du knäcker i andra ägget.
-
Vänd sedan ner nötterna i smeten.
-
Häll sedan i smeten i en smord och bröad springform, ca 20 cm. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 15 minuter.
-
Ta ut kakan och låt den svalna. Gör under tiden chokladglasyren.
-
Vita chokladglasyren
-
Hacka den vita chokladen fint. Lägg i en bunke.
-
Koka upp grädden och häll den sedan över den vitachokladen.
-
Blanda tills all choklad är smält.
-
Låt den kallna och stelna till lite i bunken innan du häller den över kakan.
-
Låt kakan kallna i kylskåp ca 1 timme innan servering. Servera gärna med vispad grädde.
Supernöjd
Jätte nöjd, snabb leverans