Kontakta oss
Prisjakt
4.66 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Kladdkaka med nötter och vit chokladglasyr

”Jag har gjort en kladdkaka med nötter och vit chokladfrosting. Inte för mustig i smaken utan man kan njuta av smakerna utan att det blir för mycket. Den är lagom kladdig och lite seg och god” skriver Elin som har skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Elin Lenholm från Götene.

5 av 5 (1 recension)
Kladdkaka med nötter och vit chokladglasyr
  • Förberedelser: ca 20 minuter.
  • Tillagning ca: ca 30 minuter
  • Klart på: 50 minuter
  • Pâtisserie
Kladdkaka med nötter och vit chokladglasyr har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 443 kcal

Kladdkaka med nötter och vit chokladglasyr

Kladdkaka med nötter och vit chokladglasyr

  • 100 g hasselnötskärnor
  • 50 g valnötter
  • 2 dl mjöl
  • 2,5 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 3 msk kakao
  • 150 g smör
  • 100 g ljus eller mörk blockchoklad
  • 2 ägg
  • Till vita chokladglasyren:
  • 100 g vit choklad
  • 0,5 dl grädde

Gör såhär

  1. Hacka nötterna. Inte för fint.
  2. Blanda socker, mjöl, kakao och salt i en bunke.
  3. Smält smöret och blockchokladen tillsammans.
  4. Blanda ner mjölblandningen direkt i grytan med smöret och chokladen. Rör till en smet.
  5. Blanda ner äggen. Ett i taget. Blanda ordentligt innan du knäcker i andra ägget.
  6. Vänd sedan ner nötterna i smeten.
  7. Häll sedan i smeten i en smord och bröad springform, ca 20 cm. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 15 minuter.
  8. Ta ut kakan och låt den svalna. Gör under tiden chokladglasyren.
  9. Vita chokladglasyren
  10. Hacka den vita chokladen fint. Lägg i en bunke.
  11. Koka upp grädden och häll den sedan över den vitachokladen.
  12. Blanda tills all choklad är smält.
  13. Låt den kallna och stelna till lite i bunken innan du häller den över kakan.
  14. Låt kakan kallna i kylskåp ca 1 timme innan servering. Servera gärna med vispad grädde.

Lyckas med mat tipsar!

  • När du ska baka med choklad är det viktigt att använda en choklad som du själv skulle äta precis som den är, först då kan du förvänta dig ett bra smakresultat.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8809 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se