Kontakta oss
Prisjakt
4.66 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Kladdig Kladdkaka

Enkelt recept på en kladdig kladdkaka som går bra att frysa in, vilket gör att du kan baka den flera veckor innan du ska äta den.

4.4 av 5 (5 recensioner)
Kladdig Kladdkaka
  • Förberedelser: ca 15 minuter.
  • Tillagning ca: ca 20 minuter
  • Klart på: 35 minuter
  • 10-12 bitar
  • Pâtisserie
Kladdig Kladdkaka har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 263 kcal

Kladdig Kladdkaka

  • 100 gr smält smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt

Gör såhär

  1. Rör i hop alla ingredienser till slät chokladsmet.
  2. Smörj ett bakplåtspapper med smör och lägg i en ugnsfast (26*20 cm) form.
  3. Häll i smeten grädda sedan i 175 graders ugn 16-18 minuter.
  4. Kakan ska vara lite lös i mitten när du tar ut den ur ugnen.
  5. Kyl ned och servera kladdkakan skuren i bitar på dessertbordet, gärna med lite grädde på sidan om.

Lyckas med mat tipsar!

  • Du kan även baka kladdkaka i muffinsformar - tänk då bara på att gräddningstiden kan bli lite kortare!
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8809 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se