Kontakta oss
Prisjakt
4.71 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp
CategoriesClass {#710
  +id: 17
  +id_shop: "1"
  +title: "Kladdmuffins"
  +meta_title: "Kladdmuffins 10 Recept du borde prova"
  +meta_description: "Enkla, snabba och klassiska kladdmuffins. Här presenterar vi våra förföriska recept på kladdmuffins, de kan innehålla kakao eller choklad eller en blandning av båda."
  +meta_keywords: "Choklad   >   Kakaopulver"
  +link_rewrite: "kladdmuffins"
  +description: """
    <p>Enkla, snabba och klassiska kladdmuffins. H&auml;r presenterar vi v&aring;ra f&ouml;rf&ouml;riska recept p&aring; kladdmuffins, de kan inneh&aring;lla kakao eller choklad eller en blandning av b&aring;da.</p>\r\n
    <h2>Tips om hur du lyckas med kladdmuffins</h2>\r\n
    <p>Sega kladdmuffins brukar f&aring; sin textur fr&aring;n tv&aring; faktorer: ett extra &auml;gg, eller tv&aring;, och en kombination av olika typer av choklad. Eftersom os&ouml;tad choklad har den h&ouml;gsta andelen st&auml;rkelse s&aring; skapar det en styvare textur p&aring; dina kladdmuffins. Halvs&ouml;t choklad ger en kr&auml;migare textur. Blanda g&auml;rna de tv&aring; tillsammans med ett par matskedar kakaopulver f&ouml;r att spetsa till smaken och f&aring; en tjockare textur och du f&aring;r definitivt ett smakrikt och segt resultat. Om du bakar kladdmuffins med bara kakao s&aring; kommer du beh&ouml;va tills&auml;tta mer fett eftersom kakao inte inneh&aring;ller samma m&auml;ngder fett som choklad g&ouml;r.</p>\r\n
    <p>Under tiden muffinsarna gr&auml;ddas v&auml;xer de upp och n&auml;r du ser tendens till att de b&ouml;rjar sjunka s&aring; &auml;r det dags att ta ut dem. N&auml;r du bakat dina kladdmuffins s&aring; l&aring;t de svalna under en k&ouml;kshandduk s&aring; de inte blir h&aring;rda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till sega, kladdiga och goda kladdmuffins. Kladdmuffins &auml;r godast och segast n&auml;r de &auml;r kalla, allts&aring; inte n&auml;r de &auml;r nybakade. Servera de avsvalnade kladdmuffinsarna eller f&ouml;rpacka i plastp&aring;sar.</p>\r\n
    <h3>Fels&ouml;kning av Kladdmuffins</h3>\r\n
    <ol>\r\n
    <li><strong>Kladdmuffinsarna sjunker inte ihop</strong> - Om dina kladdmuffins inte sjunker ihop utan mer liknar vanliga chokladmuffins s&aring; beh&ouml;ver du korta gr&auml;ddningstiden i ugnen, det &auml;r gr&auml;ddningstiden som avg&ouml;r kladdigheten.</li>\r\n
    <li><strong>Kladdmuffinsarna blir rinniga</strong> - Gr&auml;ddningstiden &auml;r f&ouml;r kort. Gr&auml;dda dem n&aring;gra minuter extra.</li>\r\n
    <li><strong>Torra eller toppiga kladdmuffins</strong> - &Auml;ven h&auml;r &auml;r gr&auml;ddningstiden f&ouml;r l&aring;ng. Prova att dra av n&aring;gra minuter.</li>\r\n
    </ol>\r\n
    <h4>En notis om fett</h4>\r\n
    <p>&Auml;r du ute efter godsaker med l&aring;g fetthalt s&aring; &auml;r kanske kladdmuffins inget f&ouml;r dig. F&ouml;rutom det faktiska sm&ouml;ret, ca 200 gram per sats s&aring; inneh&aring;ller vissa kladdmuffins &auml;ven kakaofettet fr&aring;n chokladen. Men om du &auml;nd&aring; vill baka kladdmuffins s&aring; kan du s&ouml;ka efter recept som inneh&aring;ller os&ouml;tad kakao ist&auml;llet f&ouml;r choklad. Kakaopulver inneh&aring;ller oftast bara 10-12% fett, j&auml;mf&ouml;rt med en chokladkaka som kan inneh&aring;lla 50-55% fett. Och m&aring;nga k&auml;nner inte ens skillnad!</p>\r\n
    <h4>Enkla att f&ouml;rvara</h4>\r\n
    <p>Kladdmuffins g&aring;r fort att g&ouml;ra och &auml;r uppskattade av alla som uppskattar god choklad, oavsett &aring;lder. Ett tips &auml;r att baka en stor sats eftersom kladdmuffins g&aring;r att frysa in i vanliga frysp&aring;sar och det g&aring;r &auml;ven snabbt att tina dem! S&auml;tt fram dem p&aring; kakfatet och l&aring;t dem tina n&aring;gra timmar f&ouml;re servering. P&aring; s&aring; s&auml;tt s&aring; &auml;r de perfekta att f&ouml;rbereda veckor innan ett kalas eller annan tillst&auml;llning! En enkel och v&auml;ldigt god muffin p&aring; fikabordet n&auml;r man har kalas eller n&auml;r du f&aring;r ov&auml;ntat bes&ouml;k.</p>\r\n
    <h2>S&aring; h&auml;r bakar vi kladdmuffins</h2>\r\n
    <div itemprop="video" itemscope="" itemtype="http://schema.org/VideoObject"><span itemprop="name">Baka kladdmuffins</span><span itemprop="thumbnailUrl" content="thumbnail.jpg"></span> <span itemprop="contentURL" content="https://youtu.be/yUtTh5N-uaU"> <span itemprop="embedURL" content="https://youtu.be/yUtTh5N-uaU"> <span itemprop="uploadDate" content="2018-01-31T08:00:00+08:00"></span> <span itemprop="height" content="315"></span> <span itemprop="width" content="560"></span> <span itemprop="description">Vi p&aring; Lyckas med mat visar hur du baka kladdmuffins.<span></span></span></span></span></div>\r\n
    <p><iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/yUtTh5N-uaU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></p>\r\n
    <h2>Grundrecept p&aring; underbart sega kladdmuffins</h2>\r\n
    <p>Tillagningstid: <span itemprop="totalTime" content="PT30M">30 minuter</span></p>\r\n
    <ul>\r\n
    <li>Ingredienser</li>\r\n
    <li itemprop="recipeIngredient">200 gr sm&auml;lt,&nbsp;avsvalnat sm&ouml;r</li>\r\n
    <li itemprop="recipeIngredient">4 &auml;gg</li>\r\n
    <li itemprop="recipeIngredient">480 gr str&ouml;socker (ca 5,5 dl)</li>\r\n
    <li itemprop="recipeIngredient">240 gr vetemj&ouml;l (ca 4 dl)</li>\r\n
    <li itemprop="recipeIngredient">1 dl kakaopulver</li>\r\n
    <li itemprop="recipeIngredient">1 msk vaniljsocker</li>\r\n
    <li itemprop="recipeIngredient">&frac12; tsk salt</li>\r\n
    </ul>\r\n
    <h3>G&ouml;r s&aring;h&auml;r</h3>\r\n
    <ol>\r\n
    <li itemprop="recipeInstructions"><a href="https://www.lyckasmedmat.se/63-muffinsformar">S&auml;tt ut muffinsformar p&aring; pl&aring;ten</a></li>\r\n
    <li itemprop="recipeInstructions">Vispa &auml;gg och socker p&ouml;sigt och blanda sedan i sm&ouml;ret</li>\r\n
    <li itemprop="recipeInstructions">Blanda de torra ingredienserna ordentligt och r&ouml;r ned dem i &auml;ggblandningen (OBS! Vispa ej!).</li>\r\n
    <li itemprop="recipeInstructions">Fyll smeten i en spritsp&aring;se f&ouml;r att enkelt fylla muffinsformarna och gr&auml;dda i 180 graders ugn ca 12-15 minuter. Kontrollera med sticka &ndash; muffinsarna ska vara lite kladdiga i mitten.</li>\r\n
    <li itemprop="recipeInstructions">Kyl ned och servera muffinsarna rumstempererade</li>\r\n
    </ol>\r\n
    <h3>Lyckas med mat rekommenderar!</h3>\r\n
    <ul>\r\n
    <li>Anv&auml;nda alltid rumsvarma ingredienser!</li>\r\n
    <li>F&ouml;r att f&aring; en annan smak p&aring; dina kladdmuffins kan du byta ut hela eller delar av sockret till t.ex. farinsocker eller muscovadosocker. Den m&ouml;rka sorten muscovadosocker har ett tydligt inslag av lakrits och det ljusa muscovadosockret har en viss kolasmak.</li>\r\n
    <li>Vill du ha smak av kaffe i dina muffins? Anv&auml;nd ca 2 msk starkt kaffe och tills&auml;tt i smeten.</li>\r\n
    <li>Borde det inte finnas bakpulver i detta recept? Nej, kladdmuffinsarnas konsistens blir perfekta med bara lyftkraften fr&aring;n &auml;ggen.</li>\r\n
    <li>Du kan toppa och fylla dina kladdmuffins med n&auml;stan vad som helst! Fyll med n&ouml;tter, torkad frukt, non-stop, lakrits, M&M's, kokos eller n&aring;got annat gott och toppa sedan med gr&auml;dde, glass, kolas&aring;s, choklads&aring;s, vaniljs&aring;s eller sorbet.</li>\r\n
    </ul>\r\n
    <h3>Lyckas med mat tipsar!</h3>\r\n
    <ul>\r\n
    <li>S&auml;tt smeten i en spritsp&aring;se f&ouml;r att sedan enkelt fylla i muffinsformar.</li>\r\n
    <li>Anv&auml;nd bra choklad, det ger en fylligare smak och b&auml;ttre textur p&aring; dina kladdmuffins.</li>\r\n
    <li>Gr&auml;dda dina kladdmuffins i en muffinspl&aring;t, annars finns det risk att de rinner ut ur muffinsformarna.</li>\r\n
    <li>T&auml;nk p&aring; att alla ugnar gr&auml;ddar olika! Prova dig fram vilken tid som passar b&auml;st i din ugn.</li>\r\n
    </ul>
    """
  +actif: "1"
  +parent: "0"
  +image_presente: true
  +position: "9"
  +group: []
  +is_recipe: "1"
  #table: "prestablog_categorie"
  #identifier: "id_prestablog_categorie"
  #id_lang: 6
  +id_shop_list: []
  #get_shop_from_context: true
  #fieldsRequired: array:2 [
    0 => "id_shop"
    1 => "actif"
  ]
  #fieldsSize: []
  #fieldsValidate: array:5 [
    "id_shop" => "isunsignedInt"
    "actif" => "isBool"
    "parent" => "isUnsignedId"
    "position" => "isUnsignedId"
    "is_recipe" => "isBool"
  ]
  #fieldsRequiredLang: []
  #fieldsSizeLang: array:5 [
    "title" => 255
    "meta_title" => 255
    "meta_description" => 255
    "meta_keywords" => 255
    "link_rewrite" => 255
  ]
  #fieldsValidateLang: array:6 [
    "title" => "isString"
    "meta_title" => "isString"
    "meta_description" => "isString"
    "meta_keywords" => "isString"
    "link_rewrite" => "isLinkRewrite"
    "description" => "isString"
  ]
  #tables: []
  #webserviceParameters: []
  #image_dir: null
  #image_format: "jpg"
  #translator: null
  #def: array:6 [
    "table" => "prestablog_categorie"
    "primary" => "id_prestablog_categorie"
    "multilang" => true
    "fields" => array:11 [
      "id_shop" => array:3 [
        "type" => 1
        "validate" => "isunsignedInt"
        "required" => true
      ]
      "actif" => array:3 [
        "type" => 2
        "validate" => "isBool"
        "required" => true
      ]
      "parent" => array:2 [
        "type" => 1
        "validate" => "isUnsignedId"
      ]
      "position" => array:2 [
        "type" => 1
        "validate" => "isUnsignedId"
      ]
      "title" => array:4 [
        "type" => 3
        "lang" => true
        "validate" => "isString"
        "size" => 255
      ]
      "meta_title" => array:4 [
        "type" => 3
        "lang" => true
        "validate" => "isString"
        "size" => 255
      ]
      "meta_description" => array:4 [
        "type" => 3
        "lang" => true
        "validate" => "isString"
        "size" => 255
      ]
      "meta_keywords" => array:4 [
        "type" => 3
        "lang" => true
        "validate" => "isString"
        "size" => 255
      ]
      "link_rewrite" => array:4 [
        "type" => 3
        "lang" => true
        "validate" => "isLinkRewrite"
        "size" => 255
      ]
      "description" => array:3 [
        "type" => 6
        "lang" => true
        "validate" => "isString"
      ]
      "is_recipe" => array:2 [
        "type" => 2
        "validate" => "isBool"
      ]
    ]
    "classname" => "CategoriesClass"
    "associations" => array:1 [
      "l" => array:3 [
        "type" => 2
        "field" => "id_prestablog_categorie"
        "foreign_field" => "id_prestablog_categorie"
      ]
    ]
  ]
  #update_fields: null
  +force_id: false
}
Kladdmuffins

Kladdmuffins

Enkla, snabba och klassiska kladdmuffins. Här presenterar vi våra förföriska recept på kladdmuffins, de kan innehålla kakao eller choklad eller en blandning av båda.

Tips om hur du lyckas med kladdmuffins

Sega kladdmuffins brukar få sin textur från två faktorer: ett extra ägg, eller två, och en kombination av olika typer av choklad. Eftersom osötad choklad har den högsta andelen stärkelse så skapar det en styvare textur på dina kladdmuffins. Halvsöt choklad ger en krämigare textur. Blanda gärna de två tillsammans med ett par matskedar kakaopulver för att spetsa till smaken och få en tjockare textur och du får definitivt ett smakrikt och segt resultat. Om du bakar kladdmuffins med bara kakao så kommer du behöva tillsätta mer fett eftersom kakao inte innehåller samma mängder fett som choklad gör.

Under tiden muffinsarna gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem. När du bakat dina kladdmuffins så låt de svalna under en kökshandduk så de inte blir hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till sega, kladdiga och goda kladdmuffins. Kladdmuffins är godast och segast när de är kalla, alltså inte när de är nybakade. Servera de avsvalnade kladdmuffinsarna eller förpacka i plastpåsar.

Felsökning av Kladdmuffins

  1. Kladdmuffinsarna sjunker inte ihop - Om dina kladdmuffins inte sjunker ihop utan mer liknar vanliga chokladmuffins så behöver du korta gräddningstiden i ugnen, det är gräddningstiden som avgör kladdigheten.
  2. Kladdmuffinsarna blir rinniga - Gräddningstiden är för kort. Grädda dem några minuter extra.
  3. Torra eller toppiga kladdmuffins - Även här är gräddningstiden för lång. Prova att dra av några minuter.

En notis om fett

Är du ute efter godsaker med låg fetthalt så är kanske kladdmuffins inget för dig. Förutom det faktiska smöret, ca 200 gram per sats så innehåller vissa kladdmuffins även kakaofettet från chokladen. Men om du ändå vill baka kladdmuffins så kan du söka efter recept som innehåller osötad kakao istället för choklad. Kakaopulver innehåller oftast bara 10-12% fett, jämfört med en chokladkaka som kan innehålla 50-55% fett. Och många känner inte ens skillnad!

Enkla att förvara

Kladdmuffins går fort att göra och är uppskattade av alla som uppskattar god choklad, oavsett ålder. Ett tips är att baka en stor sats eftersom kladdmuffins går att frysa in i vanliga fryspåsar och det går även snabbt att tina dem! Sätt fram dem på kakfatet och låt dem tina några timmar före servering. På så sätt så är de perfekta att förbereda veckor innan ett kalas eller annan tillställning! En enkel och väldigt god muffin på fikabordet när man har kalas eller när du får oväntat besök.

Så här bakar vi kladdmuffins

Baka kladdmuffins Vi på Lyckas med mat visar hur du baka kladdmuffins.

Grundrecept på underbart sega kladdmuffins

Tillagningstid: 30 minuter

  • Ingredienser
  • 200 gr smält, avsvalnat smör
  • 4 ägg
  • 480 gr strösocker (ca 5,5 dl)
  • 240 gr vetemjöl (ca 4 dl)
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk salt

Gör såhär

  1. Sätt ut muffinsformar på plåten
  2. Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i smöret
  3. Blanda de torra ingredienserna ordentligt och rör ned dem i äggblandningen (OBS! Vispa ej!).
  4. Fyll smeten i en spritspåse för att enkelt fylla muffinsformarna och grädda i 180 graders ugn ca 12-15 minuter. Kontrollera med sticka – muffinsarna ska vara lite kladdiga i mitten.
  5. Kyl ned och servera muffinsarna rumstempererade

Lyckas med mat rekommenderar!

  • Använda alltid rumsvarma ingredienser!
  • För att få en annan smak på dina kladdmuffins kan du byta ut hela eller delar av sockret till t.ex. farinsocker eller muscovadosocker. Den mörka sorten muscovadosocker har ett tydligt inslag av lakrits och det ljusa muscovadosockret har en viss kolasmak.
  • Vill du ha smak av kaffe i dina muffins? Använd ca 2 msk starkt kaffe och tillsätt i smeten.
  • Borde det inte finnas bakpulver i detta recept? Nej, kladdmuffinsarnas konsistens blir perfekta med bara lyftkraften från äggen.
  • Du kan toppa och fylla dina kladdmuffins med nästan vad som helst! Fyll med nötter, torkad frukt, non-stop, lakrits, M&M's, kokos eller något annat gott och toppa sedan med grädde, glass, kolasås, chokladsås, vaniljsås eller sorbet.

Lyckas med mat tipsar!

  • Sätt smeten i en spritspåse för att sedan enkelt fylla i muffinsformar.
  • Använd bra choklad, det ger en fylligare smak och bättre textur på dina kladdmuffins.
  • Grädda dina kladdmuffins i en muffinsplåt, annars finns det risk att de rinner ut ur muffinsformarna.
  • Tänk på att alla ugnar gräddar olika! Prova dig fram vilken tid som passar bäst i din ugn.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

11 recept

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8626 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se