Enkla, snabba och klassiska kladdmuffins. Här presenterar vi våra förföriska recept på kladdmuffins, de kan innehålla kakao eller choklad eller en blandning av båda.
Sega kladdmuffins brukar få sin textur från två faktorer: ett extra ägg, eller två, och en kombination av olika typer av choklad. Eftersom osötad choklad har den högsta andelen stärkelse så skapar det en styvare textur på dina kladdmuffins. Halvsöt choklad ger en krämigare textur. Blanda gärna de två tillsammans med ett par matskedar kakaopulver för att spetsa till smaken och få en tjockare textur och du får definitivt ett smakrikt och segt resultat. Om du bakar kladdmuffins med bara kakao så kommer du behöva tillsätta mer fett eftersom kakao inte innehåller samma mängder fett som choklad gör.
Under tiden muffinsarna gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem. När du bakat dina kladdmuffins så låt de svalna under en kökshandduk så de inte blir hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till sega, kladdiga och goda kladdmuffins. Kladdmuffins är godast och segast när de är kalla, alltså inte när de är nybakade. Servera de avsvalnade kladdmuffinsarna eller förpacka i plastpåsar.
Är du ute efter godsaker med låg fetthalt så är kanske kladdmuffins inget för dig. Förutom det faktiska smöret, ca 200 gram per sats så innehåller vissa kladdmuffins även kakaofettet från chokladen. Men om du ändå vill baka kladdmuffins så kan du söka efter recept som innehåller osötad kakao istället för choklad. Kakaopulver innehåller oftast bara 10-12% fett, jämfört med en chokladkaka som kan innehålla 50-55% fett. Och många känner inte ens skillnad!
Kladdmuffins går fort att göra och är uppskattade av alla som uppskattar choklad, oavsett ålder. Ett tips är att baka en stor sats eftersom kladdmuffins går att frysa in i vanliga fryspåsar och det går även snabbt att tina dem! Sätt fram dem på kakfatet och låt dem tina några timmar före servering. På så sätt så är de perfekta att förbereda veckor innan ett kalas eller annan tillställning! En enkel och väldigt god muffin på fikabordet när man har kalas eller när du får oväntat besök.
Underbart goda och kladdiga minimuffins med valnötter och smak av pepparkaka.
Underbara kladdiga, lite sega kladdkakemuffins! Variera dem som du vill genom att tillsätta t.ex. choklad eller kola.
Härligt sega och kladdiga minimuffins med Dumle och mörk choklad i både smeten och i ganachen ovanpå.
Riktigt goda, kladdiga små muffins med en enkel kladdkakesmet som bas, smaksatta med hallon och lakrits. Blir garanterat en favorit hos alla lakritsälskare.
Brownies med jordnötssmör - en kladdig dröm för dig som gillar choklad och jordnötter, sött och salt.
Det här receptet på kladdmuffins brukar ha en strykande åtgång så var beredd på att få baka dem ofta.
Smakerna av choklad och lite syrlig ostsmak gifter sig perfekt i dessa Cheesecake brownies.
Kladdmuffins med vanilj, kladdiga muffins med vaniljtopping. Vad mer kan man begära att en muffins ska smaka?
En härligt kladdig Muffins med ett knaprigt kex i mitten, toppad med en len kolafrosting med havssalt samt chokladsås och kaksmulor. Vill man inte göra dem som cupcakes, går det bra att göra brownien i en vanlig bakform istället. Ett tävlingsbidrag till årets kladdkaka 2013 av Kristin Jerräng.
"Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Helena Rönndin från Sandviken.Basilika och vanilj i ny kombination med den mörka chokladen gör denna muffins till en frisk och spännande smakupplevelse!” skriver Helena som skickat in receptet."
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här