
Ingredienser Kladdkakemuffins Grundrecept
Tillagningstid: 35 Minuter
- 200 gram smält, avsvalnat smör
- 4 ägg
- 480 gr strösocker (ca 5,5 dl)
- 240 gr vetemjöl (ca 4 dl)
- 1 dl kakaopulver
- 1 msk vaniljsocker
- ½ tsk salt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 180°C.
-
Sätt ut muffinsformar i muffinsplåten.
-
Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i smöret.
-
Blanda de torra ingredienserna ordentligt och rör ned dem i äggblandningen (OBS! Vispa ej!).
-
Fyll smeten i en spritspåse för att enkelt fylla muffinsformarna och grädda i 180 graders ugn ca 12-15 minuter. Kontrollera med sticka – muffinsarna ska vara lite kladdiga i mitten.
-
Kyl ned och servera kladdkakemuffinsarna rumstempererade.
Kategorier Kladdmuffins
Kategorier
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrättspaj
- Frosting och Mousser
- Grillrecept
- Julgodis
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins
- Småkakor
- Ostpaj
- Pajrecept
- Recept på Julmat
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskmat
- Smoothie
- Smulpaj
- Sötsaker
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Samarbeten
Paradiset för oss baknördar
Gediget, stort utbud för mig som är baknörd! Blixtsnabb levererans! Och samarbetsvillig kundtjänst när något gått...