Klassisk kladdkaka

”Mitt bakverk är en klassisk kladdkaka – enkel, men ändå så god. Det som gör den speciell är sirapen – den gör kladdkakan mer kolaktig, både till smak och konsistens. Till kladdkakan är en sötsyrlig lime- och hallonsås. Den hjälper till att avväga kladdkakans söthet, och tillsammans bildar de en perfekt och lättbakad efterrätt” skriver Anna som har skickat in receptet.

Klassisk kladdkaka

Klassisk kladdkaka

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • ¾ flytande/smält smör
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 msk sirap
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Lime- och hallonsås
  • 250 g frysta hallon
  • Ca 1 ½ dl florsocker
  • Saften från 1 ½ lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen och sockret i en ganska stor bunke.
  3. Rör i smöret.
  4. Blanda i kakao, vaniljsocker, salt och sirap.
  5. När det är blandat så har du till sist i vetemjölet
  6. Fördela smeten i sex små portionsformar och grädda i ca 18 min.
  7. Hallonsås
  8. Mixa hallonen och limesaften i en mixer.
  9. Häll i florsocker och mixa igen (om du tycker att den är för sur så kan du ha i lite mer florsocker).

Lyckas med mat tipsar!

  • Denna kladdkaka går även att göra i t ex en springform!

Kategorier: Kladdkaka

Dela



6969 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Rosita Andersson 2018/06/20
Blandat till köket.
Bra varor till humana priser. Glassformarna är i frysen fyllda med jordgubbs-sorbet. Pirogformen är helt suverän,...
Rana A 2018/06/20
bäst sockerpasta
fin
Rana A 2018/06/20
fin
bra
Rana A 2018/06/20
fin
bra
Peter Englund 2018/06/17
Tårtfat till bröllopstårtan
Köpte ett tårtfat i tre etage och är supernöjd. Både med fatet och hur snabb leveransen var.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.67