Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Klassisk kladdkaka

”Mitt bakverk är en klassisk kladdkaka – enkel, men ändå så god. Det som gör den speciell är sirapen – den gör kladdkakan mer kolaktig, både till smak och konsistens. Till kladdkakan är en sötsyrlig lime- och hallonsås. Den hjälper till att avväga kladdkakans söthet, och tillsammans bildar de en perfekt och lättbakad efterrätt” skriver Anna som har skickat in receptet.

0 av 5 (0 recensioner)

Klassisk kladdkaka

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • ¾ flytande/smält smör
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 msk sirap
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Lime- och hallonsås
  • 250 g frysta hallon
  • Ca 1 ½ dl florsocker
  • Saften från 1 ½ lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen och sockret i en ganska stor bunke.
  3. Rör i smöret.
  4. Blanda i kakao, vaniljsocker, salt och sirap.
  5. När det är blandat så har du till sist i vetemjölet
  6. Fördela smeten i sex små portionsformar och grädda i ca 18 min.
  7. Hallonsås
  8. Mixa hallonen och limesaften i en mixer.
  9. Häll i florsocker och mixa igen (om du tycker att den är för sur så kan du ha i lite mer florsocker).

Lyckas med mat tipsar!

  • Denna kladdkaka går även att göra i t ex en springform!
Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8568 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se