Knäck med Pekannötter
Ingredienser
- 2 dl strösocker
- 2 dl Lönnsirap
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl hackade pekannötter
Gör så här
-
Blanda socker, lönnsirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Kastrullen ska vara tjockbottnad för att knäcken inte ska bränna fast.
-
Låt allt koka upp och sänk värmen, men det ska fortfarande koka. Rör om då och då. Om det går sänker du värmen allteftersom men observera att de ska koka. På det sättet minskar du risken att det bränner fast.
-
Låt koka 25-45 minuter, tills smeten blivit seg. Koktiden beror på hur stor bottenyta din kastrull har. Smetens färg förändras från ljusgul till brun allteftersom. Placera ut knäckformar på en plåt eller bricka.
-
Kontrollera att knäcken är klar genom att göra kulprov, vilket innebär att du droppar en liten mängd i ett glas vatten och knäcken ska då går att forma till en kula. Du kan även använda en stektermometer eller karamelltermometer som ska visa 122-124 grader. Vid den lägre temperaturen är knäcken ganska mjuk och den högre hård på ytan med seg kärna.
-
Rör ned de hackade nötterna och fördela smeten i knäckformarna. Använd gärna en Candy Funnel så går arbetet mycket lättare och smidigare. Annars en lite kanna med handtag eftersom smeten är mycket varm.
-
Låt svalna, servera och njut.
Lyckas med mat tipsar!
- Garnera gärna knäcken med pekannötter också!
Köp och felrapport
Snabb leverans. Mycket bra årerkoppling vid fel på vara. Mycket nöjd ????