Knaprig smulpaj med päron

Smulpaj med päron, daim och crunch i form av Start mandel. Strösockret är utbytt mot rörsocker. Serveras med vaniljsås eller vaniljglass.

Knaprig smulpaj med päron

Ingredienser

Knaprig smulpaj med päron

  • Ger ca 8 portiner
  • Smuldeg
  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl rörsocker
  • 1 1/2 dl Start Mandel
  • 2 msk rörsockersirap
  • Fyllning
  • 3 päron
  • Rivet skal av en citron
  • 1 dubbeldaim

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, mjöl och rörsocker till en grynig massa.
  3. Blanda ner Start mandel och rörsockersirap i smuldegen.
  4. Skala och skiva päronen tunt. Lägg dem i en smordpajform eller springform.
  5. Hacka Daim och strö över päronen.
  6. Riv över citronskal.
  7. Strö över smuldegen.
  8. Grädda smulpajen i ca 20 minuter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Byt ut daimen mot after eight för en fräsch mintsmak!

Kategorier: Efterrättspaj , Pajrecept , Smulpaj

Dela



7489 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Jane 2019/06/23
Vilken service
Snabb hantering både på beställning, leverans och återkoppling
Jenny 2019/06/23
Baguetteplåt
Jättesnabb leverans och baguetteplåten funkar bra.
Johanna... 2019/06/23
Marsipan
Marsipanen kommer jag använda till helgen till en tårta som jag ska göra till min dotters babyshower och kommer...
Leila Lundström 2019/06/23
Bäst
Bästa nätbutiken att beställa ifrån.
Märit 2019/06/22
Westmark Nagg
Suverän att använda när man är i bagarstugan.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.67