Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Knaprig smulpaj med päron

Smulpaj med päron, daim och crunch i form av Start mandel. Strösockret är utbytt mot rörsocker. Serveras med vaniljsås eller vaniljglass.

5 av 5 (2 recensioner)

Knaprig smulpaj med Päron

    • Förberedelser: 10 minuter.
    • Tillagning ca: 20 minuter
    • Klart på: 30 minuter
    • Receptet ger 8-10 portioner
    • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram smulpaj
  • 260 kcal

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • Ljust muscovadosocker
  • 1 1/2 dl Start Mandel
  • 2 msk Sirap
  • Fyllning
  • 3 päron
  • Rivet skal av en citron
  • 1 dubbeldaim eller egengjord hackad Daim

Så här gör du Smulpaj med päron

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, mjöl och rörsocker till en grynig massa.
  3. Blanda ner Start mandel och rörsockersirap i smuldegen.
  4. Skala och skiva päronen tunt. Lägg dem i en smordpajform eller springform.
  5. Hacka Daim och strö över päronen.
  6. Riv över citronskal.
  7. Strö över smuldegen.
  8. Grädda smulpajen i ca 20 minuter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Byt ut daimen mot after eight för en fräsch mintsmak!
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier EfterrättspajPajreceptSmulpaj

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se