Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Konfirmationstårta

Ska du baka en konfirmationstårta? Här hittar du fin inspiration! Bland annat bokformade tårtor och snygga tårtor med dekorationer i form av kors.

0 av 5 (0 recensioner)

En konfirmation är det kristna dopets bekräftelse genom en kyrklig akt. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Ungdomarna får börja med att gå en konfirmationsundervisning i den kristna tron för att sedan bli konfirmerade under en konfirmationsgudstjänst.

Dekorera konfirmationstårta

När konfirmationen är över firas ungdomen med presenter, fika och givetvis tårta! Konfirmationstårtor ser väldigt olika ut men dekoreras ofta med en bibel, ett kors eller med en tårtdekoration med en konfirmand på toppen. När du ska baka en konfirmationstårta kan du välja och vraka mellan smaker, utseenden och olika designer så att tårtan blir precis som du (eller konfirmanden) vill ha den.

Vi har samlat en del olika tårtor till konfirmationen så att du ska få inspiration till er konfirmationstårta!

Lyckas med mat tipsar!

  • Vill du ha en stilren och enkel design på din tårta har vi olika tårtdekorationer som passar perfekt!
  • Om du vill att din tårta ska se ut som en bibel kan du använda Wiltons bakform, bok.
  • Vill du ha ett kors på tårtan? Välj mellan olika snygga och enkla utstickare.

Konfirmationstårta

Stilren tårta med färgglada rosor med smak av choklad och hallon, inskickad av Hanna. "Tårtan består av saftiga chokladbottnar med en smakrik chokladganache och en frisk hallonmousse med philadelphiaost i. Härlig kombination! Tårtan är täckt av marsipan och dekorationerna är gjorda i sockerpasta/gumpaste."

Konfirmationstårta

Inskickad av Suerda. "Denna tårta gjorde jag till en kompis dotter och den var uppskattad. Vanilj och chokladbotten, fylld med chokladkräm och hallon/jordgubbsmousse, täckt med marsipan, detaljer gjorda av marsipan. Tårtan är 12 cm hög."

Konfirmationstårta Bok

Inskickad av Susse Svensson. "En tårta i bokform, fylld med lemoncurd och dubbelnougatmousse. Dekor i blått och guld, inte för mycket."

Konfirmationstårta Nalle

Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare – Tårtdekoration 2013, insänt av Marie Richter. “Dotterns konfirmationstårta med ljusa vaniljbottnar och fylld med hallon och chokladmousse. Täckt med sugarpaste. Nallen och rosorna är handgjorda i sugarpaste. Kanten längst ner är spritsad med kristyr.”

Tårta till konfirmation

En konfirmationstårta gjord på ljusa bottnar, nutellafluff, vaniljkräm och jordgubbsgrädde. Spacklad med grädde och täckt med sugarpaste. Bokformen är uppbyggd för hand, den är inte gjord i en form. Tårtmakerskan heter Nina Beckman.

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8717 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se