Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Kycklinggryta

Kycklinggryta med tomater och champinjoner, med smak av vitlök och citron. Servera gärna med ris och en god sallad.

2.92 av 5 (12 recensioner)
Kycklinggryta

Laga kyckling i lergryta

När du tillagar kyckling i lergryta blir den aldrig torr och tråkig! Lergrytan blötläggs i ca 15 minuter innan du använder den, vilket gör att den kommer att avge ånga under tillagningen. Alla smaker och näringsämnen stannar dessutom kvar i grytan, vilket ger dig både god och hälsosam mat med perfekt konsistens.

Du behöver minimalt med fett och vätska när du lagar kyckling i lergryta, eftersom vätskan i själva maten inte avdunstar, och det är alldeles tillräckligt för att få ett mört och saftigt kött.

Ingredienser

  • 1 styckad kyckling
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 tomater
  • 1 tsk dragon
  • 1 citron
  • 4 msk hackad persilja
  • 3 msk smör
  • 1 dl vitt vin

Gör såhär

  1. Skölj kycklingbitarna och salta och peppra dem.
  2. Lägg kycklingen i den genomfuktade lergrytan.
  3. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett kryss i tomaterna och doppa dem i vattnet några sekunder.
  4. Skala tomaterna, dela dem och ta bort kärnorna.
  5. Skölj och skiva champinjonerna.
  6. Lägg tomater och champinjoner på kycklingen.
  7. Pressa över vitlök, riv över citronskal, lägg på dragon, persilja och några klickar smör.
  8. Häll över citronsaft och vin och lägg på locket. Ställ in grytan i ugnen och starta denna – 180 grader om du har varmluft, 220 grader i vanlig ugn. Grytan är klar efter ca 1 timme.
Kategorier Laga mat i lergryta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se