Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Ljus och mörk chokladtryffelkladdkaka med rostade hasselnötter

”Den här kakan blev det slagsmål om på jobbet! Riktigt farligt god är den…” skriver Anna-Eva som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Anna-Eva Andersen från Landskrona.

0 av 5 (0 recensioner)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 150 g mörk choklad

    Ljus chokladtryffel:
  • 100 g Marabou mjölkchoklad
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 50 g smör

    Övrigt:
  • 1 dl rostade, skalade hasselnötter till dekoration

Gör så här

  1. Smöra och bröa (du kan använda mandelmjöl eller kokosmjöl istället för ströbröd om så önskas) en pajform.
  2. Smält smöret i en rymlig kastrull.
  3. Rör ner sockret direkt i kastrullen.
  4. Tillsätt ett ägg i taget.
  5. Tillsätt därefter mjölet och kakaon och den grovhackade chokladen.
  6. Slå upp i formen och baka i 175 grader under ständig koll tills den precis stelnat och en provsticka förbli torr.
  7. Ta ut den och låt den vila 10-15 minuter.
  8. Under tiden den bakas gör du den ljusa chokladtryffeln.
  9. Koka upp grädde och smör.
  10. Krossa chokladen och låt den smälta i grädden. Rör noga så det inte bränns vid!
  11. Ställ kastrullen i kallt vattenbad. Rör om då och då.
  12. Bred tryffelsmeten över kakan.
  13. Toppa med 1 dl rostade,skalade hasselnötter.
  14. Ställ kakan i kylen tills den ska serveras. Den vinner på en natt i kylskåpet

Lyckas med mat tipsar!

  • Du kan även garnera med torkade frukter och bär
Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8705 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se