Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Magnum glass - Recept

Gör egen magnum glass med vårt recept. Vaniljglass doppad i smält choklad. Ljuvligt gott när du är sugen på glass!

5 av 5 (2 recensioner)
Magnum glass - Recept

Hemgjord magnum glass är inte så svårt att göra. Gör en vaniljglass och doppa den i smält choklad. För att få den klassiska looken på glassen kan glass-setet i silikon, från Silikomart användas men vilken glassform i siikon som helst fungerar alldeles utmärkt. Använd det du har hemma eller välj någon rolig form bland alla våra glassformar.

Vi på Lyckasmedmat.se visar här i samarbete med Sandra Jarl (heavenlydelicious på instagram) hur du gör egen magnum glass.

  • Förberedelser: ca 30 minuter
  • Tillagning: ca 6 timmar
  • Klart på: 6,5 timmar
  • 4 glassar
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 g magnum glass
  • 300 kcal

Recept Magnum glass

Ingredienser

Så här gör du:

  1. Vispa äggulor tillsammans med florsocker tills det blir fluffigt.
  2. Skrapa ur en vaniljstång och blanda fröna med strösockret, lägg ner i vispgrädden.
  3. Smält kokosoljan i micron.
  4. Vispa grädden fluffigt. Under tiden du vispar grädden så häller du i den flytande kokosoljan.
  5. Använd en slickepott och vänd ner äggsmeten i vaniljgrädden.
  6. Sätt i pinnar i glassformen och häll sedan smeten i formarna.
  7. Frys in i minst 6 timmar.
  8. Smält chokladen tillsammans med rapsoljan under korta intervaller i micron och blanda allt väl. Häll upp i ett högt glas och låt svalna lite.
  9. Ta ut glassen ur formarna direkt när de kommit från frysen. Doppa i chokladen och lägg på bakplåtspapper.
  10. Godast är glassarna att äta genast, annars fryser du snabbt in glassarna igen efter chokladdoppningen.
Vispa ägg och florsocker.
Vispad grädde.
Fryst vaniljglass i silikonform.
Smält mörk choklad och mjölkchoklad.
Doppa glassen i smält choklad.
Färdig magnumglass.
Bilder: Sandra Jarl @heavenlydelicious

Variera din magnum glass

Testa variera din magnumglass med olika chokladsorter, prova till exempel att doppa glassen i vit choklad. Här är några fler förslag:

  • Magnum mandel. Tillsätt 1-2 dl hackad flagad mandel i glassmeten. Smält mörk choklad och blanda ner hackad flagad mandel även i chokladen.
  • Magnum Ruby - Byt ut chokladen mot Callebauts Ruby choklad för en rosa och lite syrlig glass.
  • Strö över frystorkade bär på glassen efter att du doppat den i smält choklad.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se