Mandel- och rågbröd

Ett nyttigt, lite grövre bröd med en skållning på mandel, pumpakärnor och rågkross.

Mandel- och rågbröd

Ingredienser

Mandel- och rågbröd

  • Fördeg:
  • 15 g jäst
  • 150 g vetemjöl
  • 50 g rågmjöl
  • 300 g vatten
  • Skållning:
  • 100 g rågmjöl
  • 50 g hackad mandel
  • 50 g rågkross
  • 50 g pumpakärnor
  • 20 g salt
  • 500 g kokhett vatten
  • Huvuddeg:
  • 700 g manitoba cream
  • 200 g vatten
  • 10 g salt

Gör så här

  1. Blanda ihop fördegen, täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 10-12 timmar.
  2. Mät upp rågmjöl, mandel, rågkross, pumpakärnor och salt och tillsätt kokhett vatten. Rör om och låt stå tills det svalnat.
  3. Blanda manitoba cream, vatten och skållningen med fördegen i bunken till köksassistenten. Kör på låg hastighet i ca 8 minuter. Tillsätt salt och kör i 2 minuter till.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bord och dela i två delar, vik försiktigt degen på längden. Lägg i oljade brödformar (30 cm), täck med kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek.
  5. Grädda bröden i 250°c i 10 minuter, sänk sedan värmen till 200°c och grädda tills innertemperaturen på brödet är 97°C (ca 20 minuter).
  6. Låt brödet svalna på bakgaller.

Lyckas med mat tipsar!

  • Använd termometer för att mäta innertemperaturen på brödet för att uppnå det bästa resultatet på ditt bröd!
  • Låter du ditt bröd svalna under kökshandduk får brödet en segare skorpa än om du inte använder kökshandduk.
  • Om du vill ha extra nyttigt bröd kan du tillsätta t.ex. solrosfrön.

Kategorier: Fördeg till bröd , Frukostbröd , Matbröd

Dela



7513 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...
Janna André 2019/07/10
cockies and cream
mycket god, använde denna till att fylla pralinskal! tillsatte även lite fint krossade oreokex för mer knaster!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69