Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Mandel- och rågbröd

Ett nyttigt, lite grövre bröd med en skållning på mandel, pumpakärnor och rågkross.

3.75 av 5 (4 recensioner)

Ingredienser

Mandel- och rågbröd

  • Fördeg:
  • 15 g jäst
  • 150 g vetemjöl
  • 50 g rågmjöl
  • 300 g vatten
  • Skållning:
  • 100 g rågmjöl
  • 50 g hackad mandel
  • 50 g rågkross
  • 50 g pumpakärnor
  • 20 g salt
  • 500 g kokhett vatten
  • Huvuddeg:
  • 700 g manitoba cream
  • 200 g vatten
  • 10 g salt

Gör så här

  1. Blanda ihop fördegen, täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 10-12 timmar.
  2. Mät upp rågmjöl, mandel, rågkross, pumpakärnor och salt och tillsätt kokhett vatten. Rör om och låt stå tills det svalnat.
  3. Blanda manitoba cream, vatten och skållningen med fördegen i bunken till köksassistenten. Kör på låg hastighet i ca 8 minuter. Tillsätt salt och kör i 2 minuter till.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bord och dela i två delar, vik försiktigt degen på längden. Lägg i oljade brödformar (30 cm), täck med kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek.
  5. Grädda bröden i 250°c i 10 minuter, sänk sedan värmen till 200°c och grädda tills innertemperaturen på brödet är 97°C (ca 20 minuter).
  6. Låt brödet svalna på bakgaller.

Lyckas med mat tipsar!

  • Använd termometer för att mäta innertemperaturen på brödet för att uppnå det bästa resultatet på ditt bröd!
  • Låter du ditt bröd svalna under kökshandduk får brödet en segare skorpa än om du inte använder kökshandduk.
  • Om du vill ha extra nyttigt bröd kan du tillsätta t.ex. solrosfrön.

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se