
Vi på Lyckasmedmat.se har i samarbete med Victoria (victorias_jul på instagram) gjort de här mandelmusslorna med lättvispad grädde och hallon på. Mandelmusslor är enkla att göra och väldigt goda att äta.
Mandelmusslor recept
4 Portioner | Tillagningstid: 1 h 30 min
Ingredienser
- Deg:
- 125 g mandelmjöl
- 1 dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 ägg
- Fyllning:
- Lättvispad grädde
- Bär eller sylt
Gör så här
-
Blanda ihop alla ingredienser till degen.
-
Låt stå i kylskåp i minst 1 timme
-
Tryck ut degen i mazarinformar.
-
Grädda i ugnen på 200 grader i 10 minuter
-
Låt svalna innan du tar ut mandelmusslorna ur formarna
-
Servera med lättvispad grädde och valfria bär eller sylt. Strö över lite florsocker.
Bild inskickad av Victoria
Lyckas med mat tipsar
- Till de här mandelmusslorna har ovala mazarinformar använts. Det finns även runda formar med veckad kant som du kan använda till mandelmusslor.
- Att mala sitt eget mandelmjöl är inte särskilt svårt. Testa gärna det nästa gång du ska baka dessa eller något annat som innehåller mandelmjöl. Med hjälp av Westmarks mandelkvarn kan du enkelt mala mandlar till mjöl.
Kategorier
- Choklad - Recept
- Efterrättspaj
- Frosting och Mousser
- Småkakor
- Pepparkakor
- Kladdmuffins
- Matbröd
- Grillrecept
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins
- Ostpaj
- Pajrecept
- Smoothie
- Smulpaj
- Tacopaj
- Lyckas med Tårta
- Tacorecept
- Påskmat
- Laga mat i lergryta
- Kladdkaka
- Drinkrecept
- Recept på Julmat
- Chokladbollar - Recept
- Julgodis
- Sötsaker
- Tillbehör till mat
- Praliner
- Samarbeten
fru
Än så länge så är det bra