Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Mango- och jalapenoglaze

Perfekt glaze till den mesta grillade maten, där man vill ha en sötsur, het och kryddig smak. Prova även att använda glazen som dip till nachos! Eller blanda i ett par matskedar i tacofärsen precis innan du serverar den.

5 av 5 (2 recensioner)
Mango- och jalapenoglaze

Mango- och jalapenoglaze

  • Förberedelser: 15 minuter.
  • Tillagning: ca 5 minuter
  • Klart på: 20 minuter
  • Receptet ger 6-8 portioner
  • Mexikansk mat
Uppskattat näringsvärde per 100 gram Salsa
  • 258 kcal

Ingredienser

  • 50 gr skalad och riven morot
  • 1 mango skalad och finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 50 gr inlagd ingefära, går bra att använda färsk men minska mängden en aning
  • 1-3 urkärnade och finhackad jalapenos
  • Salt

Så här gör du mangoglaze

  1. Fräs lök, vitlök och morötter mjuka i olivoljan. Tillsätt resterade ingredienser.
  2. Sjud i ca 15 minuter tills allt är mjukt. Mixa med stavmixer eller i matberedare till en slät sås och smaka av med salt.
  3. Förpacka i rena burkar med tättslutande lock, håller i kylen ca 3 veckor.

Lyckas med mat tipsar!

  • Perfekt till grillat!
  • Använd glazen som dip till tacos, du kan även prova blanda ett par skedar i tacoköttfärsen!
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Tacorecept

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se