Manitobabröd

Ett ljust bröd med lite tuggmotstånd, bakat på manitoba cream och grahamsmjöl. Knaprig yta och lite segt inuti.

Manitobabröd

Ingredienser

Manitobabröd

  • En sats fördeg med rågmjöl
  • Skållning:
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl kokande vatten
  • Huvuddeg:
  • Fördeg
  • Skållning
  • 450 g kallt vatten
  • 250 g grahamsmjöl
  • 500 g manitoba cream
  • 25 g salt
  • Lite god olivolja

Gör så här

  1. Gör i ordning skållningen genom att blanda havregrynen med kokande vatten. Låt svalna.
  2. Blanda fördeg, skållning och alla ingredienser utom saltet i en köksassistent i 2 minuter på låg hastighet.
  3. Låt degen vila i 30 minuter.
  4. Tillsätt saltet och kör maskinen på ganska hög hastighet i ca 3 minuter.
  5. Lägg degen i en inoljad jäskorg i plast. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 3,5-4 timmar
  6. Vik degen en gång i timmen – uppifrån och nerifrån, och sedan från sidorna – så att du spänner degen.
  7. Stjälp upp degen på bakbord och dra ut den till en rektangulär. Dela i tre delar.
  8. Lägg delarna på tre inoljade bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 30-40 minuter.
  9. Förvärm ugnen till 250 grader.
  10. Grädda bröden på baksten i ca 15 minuter. Håll koll på färgen så att de inte bränns vid. Brödet är färdiggräddat när kökstermometern visar en innertemperatur på 97 grader.
  11. Låt brödet svalna på bakgaller under en kökshandduk.

Lyckas med mat tipsar!

  • För att få det perfekta brödet bör du använda en termometer för att mäta brödets innertemperatur.
  • När du bakar brödet på en baksten kan det vara bra att använda en brödspade för att ta ut brödet ur ugnen. De minimerar risken att bränna sig.
  • Låter du ditt bröd svalna under kökshandduk får brödet en segare skorpa än om du inte använder kökshandduk.

Kategorier: Matbröd

Dela



7513 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...
Janna André 2019/07/10
cockies and cream
mycket god, använde denna till att fylla pralinskal! tillsatte även lite fint krossade oreokex för mer knaster!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69