Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Manitobabröd

Ett ljust bröd med lite tuggmotstånd, bakat på manitoba cream och grahamsmjöl. Knaprig yta och lite segt inuti.

3 av 5 (4 recensioner)

Ingredienser

Manitobabröd

  • En sats fördeg med rågmjöl
  • Skållning:
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl kokande vatten
  • Huvuddeg:
  • Fördeg
  • Skållning
  • 450 g kallt vatten
  • 250 g grahamsmjöl
  • 500 g manitoba cream
  • 25 g salt
  • Lite god olivolja

Gör så här

  1. Gör i ordning skållningen genom att blanda havregrynen med kokande vatten. Låt svalna.
  2. Blanda fördeg, skållning och alla ingredienser utom saltet i en köksassistent i 2 minuter på låg hastighet.
  3. Låt degen vila i 30 minuter.
  4. Tillsätt saltet och kör maskinen på ganska hög hastighet i ca 3 minuter.
  5. Lägg degen i en inoljad jäskorg i plast. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 3,5-4 timmar
  6. Vik degen en gång i timmen – uppifrån och nerifrån, och sedan från sidorna – så att du spänner degen.
  7. Stjälp upp degen på bakbord och dra ut den till en rektangulär. Dela i tre delar.
  8. Lägg delarna på tre inoljade bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 30-40 minuter.
  9. Förvärm ugnen till 250 grader.
  10. Grädda bröden på baksten i ca 15 minuter. Håll koll på färgen så att de inte bränns vid. Brödet är färdiggräddat när kökstermometern visar en innertemperatur på 97 grader.
  11. Låt brödet svalna på bakgaller under en kökshandduk.

Lyckas med mat tipsar!

  • För att få det perfekta brödet bör du använda en termometer för att mäta brödets innertemperatur.
  • När du bakar brödet på en baksten kan det vara bra att använda en brödspade för att ta ut brödet ur ugnen. De minimerar risken att bränna sig.
  • Låter du ditt bröd svalna under en kökshandduk får brödet en segare skorpa än om du inte använder det.
Kategorier Matbröd

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se