Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Marängsviss

Klassisk marängsviss med grädde, maränger, chokladsås och banan. En enkel och god efterrätt som nästan alltid går hem hos barnen!

5 av 5 (2 recensioner)
Marängsviss

Klassisk marängsviss består av vispad grädde, maränger och chokladsås, ofta lägger man även till glass och banan. Kalas, fredagsmys eller efterrätt, marängsviss passar när som helst och är så gott. Här är ett klassiskt recept med banan.

Klassisk marängsviss

  • Förberedelser: ca 20 minuter
  • Tillagning: ca 10 minuter
  • Klart på: 30 minuter
  • 4 portioner
  • Pâtisserie
Marängsviss har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 350 kcal

Ingredienser

  • 3-4 dl vispgrädde
  • 30 maränger
  • Chokladsås
  • 2 bananer

Så här gör du:

  1. Gör marängerna eller köp färdiga. Gör du egna maränger kan du färga och forma dom precis som du själv önskar.
  2. Koka chokladsåsen. Vill du inte göra egen kan du köpa färdig dessertsås, men egengjord är absout godast.
  3. Vispa grädde och hacka bananerna.
  4. Varva ingredienserna i glass-skålar och ringla chokladsås över.
  5. Marängsvissen är redo att serveras!

Vad är marängsviss?

Marängsviss är en dessert som innehåller vispad grädde, maränger och chokladsås. Förr kallades desserten för Hovdessert. Man kan även blanda ner glass, banan, jordgubbar eller andra bär eller frukter i marängsvissen. Egentligen går den att variera hur mycket som helst.

Hur gör man marängsviss?

Marängsviss är hur enkelt som helst att göra. Vispa grädde, gör maränger och chokladsås, hacka banan. Varva alla ingredienser i en stor skål eller i flera små, avsluta med att ringla lite chokladsås över alltihop.

Tips på smaker i marängsviss

  • Jordgubbar & glass
  • Hjorton & hjortron
  • Flagad mandel eller pistagenötter
  • Krossad daim
  • Passionsfrukt & mango
  • Valfri sylt
  • Frystorkade hallon eller frystorkade jordgubbar

Varför heter det marängsviss?

Ordet marängsviss har funnits sedan 1800-taler och kommer från franskans meringue suisse, som är maränger gjorda på socker och äggvita.

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Sötsaker

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se