-
Degen
-
Blanda ingredienserna till en smidig deg.
-
Rulla två rullar ca 3,5 cm i diameter, linda in i plastfilm och lägg in i frysen i ca 10 minuter.
-
Skär sedan skivor och lägg i botten på smorda/sprayade minimuffinsformar som du lagt i en minimuffinsplåt.
-
Förgrädda i ca 5 minuter i 175 grader.
-
Fyllningen
-
Koka upp smör, socker, sirap, mjöl, maizenamjöl och salt i en kastrull, låt det sjuda i ca 3 minuter under omrörning.
-
Ta av från värmen och låt svalna till rumstemperatur. Blanda sedan i vaniljextrakt och de lättvispade äggen.
-
Klicka fyllningen i formarna med de förgräddade bottnarna, strössla över de hackade nötterna och grädda i 175 grader i ca 8 minuter.
-
Kyl minipajerna i 1-2 timmar innan servering.
fru
Än så länge så är det bra