Mjölk- och äggfri kladdkaka

En god kladdkaka som inte innehåller varken ägg eller mjölk! Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Jonatan Isaksson.

Mjölk- och äggfri kladdkaka

Ingredienser

  • 250 g mjölkfritt margarin
  • 200-250 g mörk choklad
  • 6 msk sojagrädde
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med chokladen.
  3. Rör ihop sojagrädde och socker och blanda ihop med smörsmeten.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och blanda sedan ner i smeten.
  5. Grädda kakan i ca 20-30 minuter.
  6. Låt gärna kakan stå i kyl över natten.
  7. Det går även bra att använda vanligt smör/margarin och grädde.

Lyckas med mat tipsar!

  • Använd bra choklad, det ger en fylligare smak och bättre textur på din kladdkaka

Kategorier: Kladdkaka

Dela

6876 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Maarit Andersson 2018/05/22
mitt bröllop
Behövde saker till att dekorera både borden , maten och lokalen. Surfade runt och kom till den här sidan. Hittade...
Hans karlsson 2018/05/21
Mina beställningar
Ni är jättebra mycket snabb leverans.niiärtoppen!
Annette 2018/05/21
Dukklämmor
Supernöjd med min beställning och framför allt med den snabba leveransen Massa plus till er
Susanne Bergstedt 2018/05/21
Snabbt
Mycket nöjd med mina varor och leverans. Väl förpackat.
Nella 2018/05/21
Marsipan
Mycket bra varan...snabb leverans och bra kvalitet precis som beskrivning

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (DGPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.77