Kontakta oss
Prisjakt
4.66 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Mjölk- och äggfri kladdkaka

En god kladdkaka som inte innehåller varken ägg eller mjölk! Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Jonatan Isaksson.

0 av 5 (0 recensioner)
Mjölk- och äggfri kladdkaka

Ingredienser

  • 250 g mjölkfritt margarin
  • 200-250 g mörk choklad
  • 6 msk sojagrädde
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med chokladen.
  3. Rör ihop sojagrädde och socker och blanda ihop med smörsmeten.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och blanda sedan ner i smeten.
  5. Grädda kakan i ca 20-30 minuter.
  6. Låt gärna kakan stå i kyl över natten.
  7. Det går även bra att använda vanligt smör/margarin och grädde.

Lyckas med mat tipsar!

  • Använd bra choklad, det ger en fylligare smak och bättre textur på din kladdkaka
Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8809 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se