Mjölk- och äggfri kladdkaka

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

En god kladdkaka som inte innehåller varken ägg eller mjölk! Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Jonatan Isaksson.

Mjölk- och äggfri kladdkaka

Ingredienser

  • 250 g mjölkfritt margarin
  • 200-250 g mörk choklad
  • 6 msk sojagrädde
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med chokladen.
  3. Rör ihop sojagrädde och socker och blanda ihop med smörsmeten.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och blanda sedan ner i smeten.
  5. Grädda kakan i ca 20-30 minuter.
  6. Låt gärna kakan stå i kyl över natten.
  7. Det går även bra att använda vanligt smör/margarin och grädde.

Lyckas med mat tipsar!

  • Använd bra choklad, det ger en fylligare smak och bättre textur på din kladdkaka

Kategorier: Kladdkaka



7944 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Knut Sandström 2020/04/02
Gjutjärnsformar
Vi beställde små gjutjärnsformar. När vi fick dem tyckte vi de var för små. Vi sände tillbaka dem, hjälpen med detta...
Leila Lundström 2020/04/02
Bästa affären
Bästa nät butik och snabb leverans
Cathy 2020/04/01
Bra netbutik
Varorna är som på bilder. Man vet vad man få.
Ida 2020/03/31
Superbra!
Snabbaste hanteringen och leveransen jag varit med om. Köpte pastafärg och silikonform. Nöjd med varorna också!...
Jessica Magnusson 2020/03/30
Handlar ingen annanstans
Enda butiken där jag köper grejer till mitt tårtbakande.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här