Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Mozartkulor

Mozartkulor är en klassiker på julens dessertbord som tar lite tid att göra men är värt all möda. Vi tycker att Mozartkulor är så goda så de passar vid många fler tillfällen än bara till jul.

3.8 av 5 (10 recensioner)
Mozartkulor

Mozartkulor

  • Förberedelser: 10 minuter.
  • Tillagning ca: ca 20 minuter
  • Klart på: 30 minuter
  • Receptet ger ca 80 kulor
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram mozartkulor
  • 385 kcal

Ingredienser

  • 500 g mandelmassa
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 msk vaniljextrakt
  • 125 g nougat
  • 3 msk smör
  • 150 gram choklad (mörk eller ljus)

Så här gör du Mozartkulor

  1. Riv mandelmassan och blanda med mjölken och vaniljextraktet.
  2. Dela nougaten i små kuber.
  3. Platta till ungefär en tesked mandelmassa i handen, lägg en bit nougat i mitten, täck med mandelmassan och rulla till en liten kula. Lägg kulorna på galler.
  4. Smält chokladen tillsammans med smöret på valfritt sätt, rör då och då så blandningen inte blr för varm.
  5. Doppa kulorna i chokladensmör blandningen med hjälp av en pralingaffel, lägg sedan Mozartkulorna på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.
  6. Ringla över lite smält nougat eller ljus choklad, serveras rumstempererade

Lyckas med mat tipsar!

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier JulgodisSmåkakor

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se