Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Mumintårtor - Tårtor med Mumin

Berättelsen om Mumin och hans vänner är något som de flesta av oss vuxit upp med. Berättelsen är fortfarande en favorit bland barn och vuxna och därför vill vi bjuda på inspiration på tårtor till muminfansen!

0 av 5 (0 recensioner)

Berättelserna om Mumin och hans vänner är skrivna av finlandssvenska Tove Jansson. Hennes första bok om Mumin kom 1945 och heter Småtrollen och den stora översvämningen. De flesta av oss har växt upp med Mumin, Muminmamman, Muminpappan, Snorkfröken, Lilla My, Sniff och alla de andra underbara karaktärerna. Vem har inte dragit upp täcket lite högre för ansiktet på kvällen, ifall Mårran eller Hattifnattarna skulle dyka upp?

När du ska skapa din Mumintårta så kan du använda dig av sockerpastamarsipan eller gum paste (som finns i mååånga färger) för att modellera figurer. Använd då modelleringsverktyg för bästa resultat. Du kan även med fördel göra figurerna 1-2 dagar i förväg, förvara dem i en burk med tätt lock, så hinner dem stelna lite innan de ska pryda tårtan. Vill du ha ett somrigt tema på tårtan kan du använda dig av utstickare för att få till fina blommor. Och vill du ha ett vintertema kan du använda utstickare till att göra snygga snöflingor. Vill du skriva på tårtan eller göra konturer runt något? Använda en penna med ätbar färg!

Sommar med Mumin

Bilden inskickad av Therese Erlandsson
"Somrig tårta med vaniljbottnar. Fylld med vaniljmousse, citronmousse och jordgubbsgrädde med lite hackad mynta. Spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med sockerpasta. Mumintrollet är gjord av marsipan övriga detaljer av sockerpasta."

Snorkfrökens blomstertårta

Bilden är inskickad av My Lillvede
"Snorkfröken sitter på toppen och binder sin blomsterkrans. Spritsade små blommor i muminstil runt tårtorna som bestod av vaniljbottnar, passionscurd och hallonmousse. Tårtan täcktes med rosa marängsmörkräm med vanilj i ombré."

Mumin och lilla my har picknick!

Bilden är inskickad av Josefine Eriksson
"Denna mumintårta är täckt i marshmallowsmörkräm med ett täcke av sockerpasta. Alla dekorationer har jag även gjort i sockerpasta.
Tårtan har funfetti-bottnar och fyllningarna är hallonmousse och lemon curd."

Mumintrollet tårtkalas

Bilderna är inskickade av Elin Pettersson och Emma Wamming
"Tårtorna gick till ett dop med mumintema. Vi hade fri design så länge vi höll oss till mumin. Tårtorna blev en hit både i smak och utseende!

Täckt med: Sugarpaste och vaniljsmörkräm
Toppad med: Sugarpaste dekorationer, handgjorda figurer
Fylld med
1. Vaniljbotten med vaniljkräm och jordgubbsmousse
2. Browniechoklad botten med choklad och vitchokladmousse"

Födelsedagstårta Mumin

Bilden är inskickad av Maria Johansson
"Typ av tårta: Födelsedagstårta
Täckt med: Spacklad med grädde och täckt med sugarpaste
Toppad med: Dekorationer i modellingpaste, sugarpaste, flowerpaste och kristyr
Bottnar av: Vaniljbottnar
Fylld med: Daimfluff och hallonmousse"

Mumindalen

Bilden är inskickad av Lina Jungell
"3 lika delar ljusa bottnar
Glasskräm
Blåbärsmousse
Grädde
Dekor i marsipan"

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8568 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se