Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Oblattårtor - Bildtårtor

Oblattårtor är ett enkelt och smidigt sätt att få till en tårta snyggt - snabbt!

3.75 av 5 (8 recensioner)

Oblater är ett bra komplement till din tårta. Du får snabbt och enkelt till en tematårta snyggt. Och det går fort! Tårtoblaterna vänder sig speciellt till barn samt deras kalas och högtider. Bilderna är ett enkelt sätt att förhöja en tårta och ge den ett mer personligt och speciellt uttryck, utan att man behöver beställa den från ett konditori. Det går enkelt att baka en tårta hemma och sedan förgylla den med en speciellt utvald tårtoblat som man vet att födelsedagsbarnet kommer att uppskatta. När ovansidan av tårtan är riktigt fin tack vare tårtoblaten räcker det att dekorera sidorna på tårtan med lite frukt eller spritsad grädde.

Här hittar du Oblater >>

Tårtoblater på smörkräm/frosting

Täck din tårta med smörkräm/frosting och var noga med att det är jämnt där tårtoblaten ska ligga. Tryck sedan försiktigt fast oblaten. Använd fingrarna försiktigt för att eliminera eventuella luftbubblor mellan oblaten och frostingen.

Tårtoblater på grädde

För bästa resultat; lägg oblaten på tårtan 1-2 timmar före servering, detta för att oblaten ska mjukna på grädden och bli mer följsam. Undvik däremot att ha oblaten en längre tid på tårtan, detta med risk för att bilden suddas ut. Spritsa gärna grädde eller dekorera kanterna på oblaten, detta då kanterna annars har en tendens att krusa sig.

Tårtoblater på marsipan eller sugarpaste

Ska oblaten ligga på en tårta täckt med sugarpaste eller marsipan bör du använda Wilton Piping Gel under oblaten för att tårtbilden ska fästa bättre.

Oblatbilder går även att lägga på glasstårtor, kom då ihåg att ha rikligt med Piping Gel både över och under. Lägg på bilden ca 10 minuter innan servering för bästa resultat. Tänk på att oblatbladet inte går att frysa!

Marcus och Martinus

Bilden inskickad av Maria Fredriksson
"Tårtan består av vaniljbottnar med hallon/lakrits fyllning, spacklad med smörkräm och täckt med sockerpasta, loggan är av sockerpasta utskuren för hand. Foto oblatet är beställt på nätet och fastsatt med svart smörkräm."

Live Love Kpop!

Bilden är inskickad av Emma Wamming
"Tårtan skulle uppvakta en tös som fyllde 17 år och älskar K-Pop. Dekorationerna är ungdomliga och “hippa” (Hoppas vi flickan tyckte iallafall) ? Vi använde oss av ett eget foto oblat för att få till den snygga övergången i texten som vi ville. Tounge-out-emoij, hearteye-emoij, kärleksförklarningar och stjärnor ger tårtan dess unika design med ungdomliga vibbar.
Täckt med: Marsipan och Grädde
Toppad med: Sugarpaste dekorationer, foto oblat och Royal Icing
Botten av: Browniechoklad
Fylld med: Hallonmousse, hallon och dumlefluff"

Frost tårta

Bilden inskickad av Jonna Hemmingsson
"Vaniljbottnar med jordgubbsmousse och mjölkchokladmousse. Täckt med marsipan och oblatbild av Elsa i Frost."

Jubileumstårta

Bilden är inskickad av Emma Wamming
"Denna våningstårta består av tre tårtor i olika design, men som ändå matchar! Vi har använt oss av Embosser, oblat, rosutstickare, ätbart shimmerspray, Icing och ätbara pärlor. Alla dekorer går i vitt, svart och guld.
Täckt med: Marsipan
Toppad med: tårtoblat och sugarpaste dekorationer
Botten av: vaniljbotten
Fylld med: vitchokladmousse och Hallonmousse med färska hallon, spacklad med smörkräm"

Regnbåge överraskningstårta

Bilden inskickad av Kinda Azzawi
"En tårta med vanilj färjgada bottnar fylld med m&ms och vanilj smörkräm täckar med vanilj swiss smörkräm och en ätbar bild."

Pyjamashjältarna!

Bilden inskickad av Anna Barnett
"Chokladbottnar
Fylld med blåbärsmousse och glasskräm
Spacklad med marängsmörkräm
Täckt med sockerpasta
Dekorerad med tårtbild och spritsad med marängsmörkräm"

Ultraljud

Bilden inskickad av Jenan
"Tårtbotten: sockerkaka
Fyllning: Glasskräm & chokladmousse
Täckt med sockerpasta och dekorerad med sockerpasta, ätbara pärlor (strössel) och ätbart foto."

Paw Patrol tårta!

Bilden inskickad av Jacqueline Sandberg
"Vaniljbottnar fyllda med jordgubbsmousse och glasskräm. Spacklad med smörkräm, täckt med marshmallowfondant och dekorerad med sockerpasta i olika färger. Köpt tårtbild som klistrades fast med lite smörkräm mot fondanten samt spritsad runtom med smörkräm färgad med gul pastafärg."

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8725 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se