Ostpaj

Ostpaj

Pajer är populära för att de är så enkla att tillreda och servera. Just Ostpaj fungerar till de allra flesta tillfällen, till förrätt, till kräftskivan och buffén, eller till en god sallad. När det kommer till Ostpaj är den minst lika god att servera varm som kall.

Att tillaga en härlig och matig ostpaj är väldigt enkelt. Här nedan kommer lite smarta tips som kan vara bra att tänka på då man ska bjuda- och tillaga Ostpaj.

Ostpaj

En Ostpaj kan göras på fetaost, västerbottensost, chévre, cream cheese - Vilken ost gillar ni bäst? Här handlar det helt enkelt om att tillaga ostpajen med era favorit ingredienser!

När det kommer till Ostpaj finns det mängder med recept, det mest googlade receptet i Sverige är faktiskt Västerbottensostpaj.

Paj till festen

Ostpaj är ett enkelt och givet tillbehör på buffébordet och till festen. Den kan lyfta upp en sallad, kräftskrivan och lunchen, därför närmast förväntar sig folk att se minst en variant av Ostpaj på festen.

En Ostpaj kan stå i kylen i 5 dagar och fortfarande vara fräsch och framför allt, god! Många tycker att Ostpaj smakar bäst någon dag efter tillagning. Därför kan ni tillaga pajen någon dag innan er tillställning utan att känna någon stress på självaste dagen.
Däremot tillbehör som sallader och röror bör ni tillaga samma dag som er fest, eller kvällen innan.

Tillagning av Ostpaj - Tips

När det kommer till recept på Ostpaj finns det mängder. Vi på lyckasmedmat.se har tagit fram lite tips för att lyckas med både pajbotten och fyllning.

Många väljer att använda matberedare för att lyckas med pajdegen. Men har ni ingen kan ni hacka samman mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt sedan rumstempererat vatten och nyp ihop degen. Tänk på att inte knåda degen för länge, det gör att degen blir seg och svårhanterlig.

Tryck sedan ut pajdegen i en pajform med fingrarna. Nagga sedan med gaffel.
Pensla pajskalet med ägg och ställ sedan i frysen i ca 20 minuter.
När du penslar pajskalet med ägg behåller du formen på skalet samt att den håller tätt.

Förgrädda i ugn till dess pajen fått färg. Under tiden kan ni förbereda äggstanningen.
Äggstanningen är en äggsmet som man har till pajfyllningar. Äggstanningen gör du enkelt genom att vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Märker ni att det behövs mer äggstanning så blandar ni enkelt samman ett ägg och 0,75 dl mjölk och häller i det i pajformen.

Att värma mjölken lite innan ni vispar ihop den med ägg, salt och peppar gör att ni slipper vattniga "blåsor" i pajen.

Mer

6 Recept

6120 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.8 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ingela Dahlström 2018/01/20
3 staplingsbara galler
Gallerna fungerade perfekt att lägga mina knäckebröd för torkning på.
Sandra 2018/01/19
Fem stjärnor
Bra saker och snabb leverans
Emma 2018/01/18
Snabbast leverans
Alltid snabbast
Britt-Marie L 2018/01/18
Snabbt
Det är alltid lika roligt att öppna paketen. Även om jag vet vad som finns i så är det löjligt spännande. Man blir...
Annelie 2018/01/18
Bröllop med nötallergiker
jag letade efter en färgpasta utan nötter och det har varit svårt att hitta det när jag väl la märke till att det ens...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.77