Kontakta oss
Prisjakt
4.73 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp
CategoriesClass {#710
  +id: 13
  +id_shop: "1"
  +title: "Ostpaj"
  +meta_title: "Ostpaj - Recept på Åtta olika ostpajer"
  +meta_description: "Paj med ost alltid rätt, ostpajer går att förbereda och variera i det oändliga, här hittar du några riktigt bra förslag på pajer med ost."
  +meta_keywords: "Köksutrustning>Rivjärn"
  +link_rewrite: "ostpaj"
  +description: """
    <p>Pajer &auml;r popul&auml;ra f&ouml;r att de &auml;r s&aring; enkla att tillreda och servera. Just Ostpaj fungerar till de allra flesta tillf&auml;llen, till f&ouml;rr&auml;tt, till kr&auml;ftskivan och buff&eacute;n, eller till en god sallad. N&auml;r det kommer till Ostpaj &auml;r den minst lika god att servera varm som kall.</p>\r\n
    <p>Att tillaga en h&auml;rlig och matig ostpaj &auml;r v&auml;ldigt enkelt. H&auml;r nedan kommer lite smarta tips som kan vara bra att t&auml;nka p&aring; d&aring; man ska bjuda- och tillaga Ostpaj.</p>\r\n
    <h2>Ostpaj</h2>\r\n
    <p>En Ostpaj kan g&ouml;ras p&aring; fetaost, v&auml;sterbottensost, ch&eacute;vre, cream cheese - Vilken ost gillar ni b&auml;st? H&auml;r handlar det helt enkelt om att tillaga ostpajen med era favorit ingredienser!</p>\r\n
    <p>N&auml;r det kommer till Ostpaj finns det m&auml;ngder med recept, det mest googlade receptet i Sverige &auml;r faktiskt V&auml;sterbottensostpaj.</p>\r\n
    <h2>Paj till festen</h2>\r\n
    <p>Ostpaj &auml;r ett enkelt och givet tillbeh&ouml;r p&aring; buff&eacute;bordet och till festen. Den kan lyfta upp en sallad, kr&auml;ftskrivan och lunchen, d&auml;rf&ouml;r n&auml;rmast f&ouml;rv&auml;ntar sig folk att se minst en variant av Ostpaj p&aring; festen.</p>\r\n
    <p>En Ostpaj kan st&aring; i kylen i 5 dagar och fortfarande vara fr&auml;sch och framf&ouml;r allt, god! M&aring;nga tycker att Ostpaj smakar b&auml;st n&aring;gon dag efter tillagning. D&auml;rf&ouml;r kan ni tillaga pajen n&aring;gon dag innan er tillst&auml;llning utan att k&auml;nna n&aring;gon stress p&aring; sj&auml;lvaste dagen. <br />D&auml;remot tillbeh&ouml;r som sallader och r&ouml;ror b&ouml;r ni tillaga samma dag som er fest, eller kv&auml;llen innan.</p>\r\n
    <h2>Tillagning av Ostpaj - Tips</h2>\r\n
    <p>N&auml;r det kommer till recept p&aring; Ostpaj finns det m&auml;ngder. Vi p&aring; lyckasmedmat.se har tagit fram lite tips f&ouml;r att lyckas med b&aring;de pajbotten och fyllning.<br /><br />Snabb pajdeg, hacka samman mj&ouml;l och sm&ouml;r till en grynig massa, tills&auml;tt sedan rumstempererat vatten och nyp ihop degen. T&auml;nk p&aring; att inte kn&aring;da degen f&ouml;r l&auml;nge, det g&ouml;r att degen blir seg och sv&aring;rhanterlig.</p>\r\n
    <p>Tryck sedan ut pajdegen i en&nbsp;<a href="https://www.lyckasmedmat.se/117-pajformar">pajform</a> med fingrarna. Nagga sedan med gaffel. <br />Pensla pajskalet med &auml;gg och st&auml;ll sedan i frysen i ca 20 minuter. <br />N&auml;r du penslar pajskalet med &auml;gg beh&aring;ller du formen p&aring; skalet samt att den h&aring;ller t&auml;tt.</p>\r\n
    <p>F&ouml;rgr&auml;dda i ugn till dess pajen f&aring;tt f&auml;rg. Under tiden kan ni f&ouml;rbereda &auml;ggstanningen.<br />&Auml;ggstanningen &auml;r en &auml;ggsmet som man har till pajfyllningar. &Auml;ggstanningen g&ouml;r du enkelt genom att vispa samman &auml;gg, mj&ouml;lk, salt och peppar i en <a href="https://www.lyckasmedmat.se/98-bunkar-och-skalar">bunke</a>.&nbsp;M&auml;rker ni att det beh&ouml;vs mer &auml;ggstanning s&aring; blandar ni enkelt samman ett &auml;gg och 0,75 dl mj&ouml;lk och h&auml;ller i det i pajformen.</p>\r\n
    <h4>Lyckas med mat Tipsar</h4>\r\n
    <ul>\r\n
    <li>Sjud upp mj&ouml;lk/gr&auml;dde och sm&auml;lt ner osten i den, kyl ned och vispa&nbsp;ihop den med &auml;gg, salt och peppar&nbsp;genom att du sjuder upp mj&ouml;lkblandningen slipper du&nbsp;vattniga "bl&aring;sor" i ostpajen.</li>\r\n
    </ul>
    """
  +actif: "1"
  +parent: "0"
  +image_presente: true
  +position: "19"
  +group: []
  +is_recipe: "0"
  #table: "prestablog_categorie"
  #identifier: "id_prestablog_categorie"
  #id_lang: 6
  +id_shop_list: []
  #get_shop_from_context: true
  #fieldsRequired: array:2 [
    0 => "id_shop"
    1 => "actif"
  ]
  #fieldsSize: []
  #fieldsValidate: array:5 [
    "id_shop" => "isunsignedInt"
    "actif" => "isBool"
    "parent" => "isUnsignedId"
    "position" => "isUnsignedId"
    "is_recipe" => "isBool"
  ]
  #fieldsRequiredLang: []
  #fieldsSizeLang: array:5 [
    "title" => 255
    "meta_title" => 255
    "meta_description" => 255
    "meta_keywords" => 255
    "link_rewrite" => 255
  ]
  #fieldsValidateLang: array:6 [
    "title" => "isString"
    "meta_title" => "isString"
    "meta_description" => "isString"
    "meta_keywords" => "isString"
    "link_rewrite" => "isLinkRewrite"
    "description" => "isString"
  ]
  #tables: []
  #webserviceParameters: []
  #image_dir: null
  #image_format: "jpg"
  #translator: null
  #def: array:6 [
    "table" => "prestablog_categorie"
    "primary" => "id_prestablog_categorie"
    "multilang" => true
    "fields" => array:11 [
      "id_shop" => array:3 [
        "type" => 1
        "validate" => "isunsignedInt"
        "required" => true
      ]
      "actif" => array:3 [
        "type" => 2
        "validate" => "isBool"
        "required" => true
      ]
      "parent" => array:2 [
        "type" => 1
        "validate" => "isUnsignedId"
      ]
      "position" => array:2 [
        "type" => 1
        "validate" => "isUnsignedId"
      ]
      "title" => array:4 [
        "type" => 3
        "lang" => true
        "validate" => "isString"
        "size" => 255
      ]
      "meta_title" => array:4 [
        "type" => 3
        "lang" => true
        "validate" => "isString"
        "size" => 255
      ]
      "meta_description" => array:4 [
        "type" => 3
        "lang" => true
        "validate" => "isString"
        "size" => 255
      ]
      "meta_keywords" => array:4 [
        "type" => 3
        "lang" => true
        "validate" => "isString"
        "size" => 255
      ]
      "link_rewrite" => array:4 [
        "type" => 3
        "lang" => true
        "validate" => "isLinkRewrite"
        "size" => 255
      ]
      "description" => array:3 [
        "type" => 6
        "lang" => true
        "validate" => "isString"
      ]
      "is_recipe" => array:2 [
        "type" => 2
        "validate" => "isBool"
      ]
    ]
    "classname" => "CategoriesClass"
    "associations" => array:1 [
      "l" => array:3 [
        "type" => 2
        "field" => "id_prestablog_categorie"
        "foreign_field" => "id_prestablog_categorie"
      ]
    ]
  ]
  #update_fields: null
  +force_id: false
}
Ostpaj

Ostpaj

Pajer är populära för att de är så enkla att tillreda och servera. Just Ostpaj fungerar till de allra flesta tillfällen, till förrätt, till kräftskivan och buffén, eller till en god sallad. När det kommer till Ostpaj är den minst lika god att servera varm som kall.

Att tillaga en härlig och matig ostpaj är väldigt enkelt. Här nedan kommer lite smarta tips som kan vara bra att tänka på då man ska bjuda- och tillaga Ostpaj.

Ostpaj

En Ostpaj kan göras på fetaost, västerbottensost, chévre, cream cheese - Vilken ost gillar ni bäst? Här handlar det helt enkelt om att tillaga ostpajen med era favorit ingredienser!

När det kommer till Ostpaj finns det mängder med recept, det mest googlade receptet i Sverige är faktiskt Västerbottensostpaj.

Paj till festen

Ostpaj är ett enkelt och givet tillbehör på buffébordet och till festen. Den kan lyfta upp en sallad, kräftskrivan och lunchen, därför närmast förväntar sig folk att se minst en variant av Ostpaj på festen.

En Ostpaj kan stå i kylen i 5 dagar och fortfarande vara fräsch och framför allt, god! Många tycker att Ostpaj smakar bäst någon dag efter tillagning. Därför kan ni tillaga pajen någon dag innan er tillställning utan att känna någon stress på självaste dagen.
Däremot tillbehör som sallader och röror bör ni tillaga samma dag som er fest, eller kvällen innan.

Tillagning av Ostpaj - Tips

När det kommer till recept på Ostpaj finns det mängder. Vi på lyckasmedmat.se har tagit fram lite tips för att lyckas med både pajbotten och fyllning.

Snabb pajdeg, hacka samman mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt sedan rumstempererat vatten och nyp ihop degen. Tänk på att inte knåda degen för länge, det gör att degen blir seg och svårhanterlig.

Tryck sedan ut pajdegen i en pajform med fingrarna. Nagga sedan med gaffel.
Pensla pajskalet med ägg och ställ sedan i frysen i ca 20 minuter.
När du penslar pajskalet med ägg behåller du formen på skalet samt att den håller tätt.

Förgrädda i ugn till dess pajen fått färg. Under tiden kan ni förbereda äggstanningen.
Äggstanningen är en äggsmet som man har till pajfyllningar. Äggstanningen gör du enkelt genom att vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Märker ni att det behövs mer äggstanning så blandar ni enkelt samman ett ägg och 0,75 dl mjölk och häller i det i pajformen.

Lyckas med mat Tipsar

  • Sjud upp mjölk/grädde och smält ner osten i den, kyl ned och vispa ihop den med ägg, salt och peppar genom att du sjuder upp mjölkblandningen slipper du vattniga "blåsor" i ostpajen.

8 recept

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8635 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se