Pecannötspaj

Recept på Pecannötspaj som innehåller rikligt med nötter och mycket socker. Pajen kan tyckas vara en riktig sockerbomb, men den är så fruktansvärt god att det är värt att synda för den! Denna paj är en av våra absoluta favoriter!

Pecannötspaj

Pecannötspaj är gudomligt gott! Vårt recept erbjuder en krispig pajdegsbotten med pecannötter i en sammetslen sås med smak av kola. Pajen praktiskt taget som smälter i munnen! Inte konstigt att den är en av våra absoluta favoritpajer! Pecannötspajen tar ungefär 1,5 timmar att göra och ger dig 12-14 läckra pajbitar att bjuda på.. eller äta själv! ;)

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 120 gr smör
  • 3 krm strösocker
  • 3 msk vatten
  • Pecanfyllning
  • 120 gr smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk maizenamjöl
  • 3 dl ljus sirap
  • 1,2 dl strösocker
  • 3 krm salt
  • 2 ägg lätt vispade
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 175 gr finhackade pecannötter

Gör så här

  1. Pajskal
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Tryck ut degen i en hög springform med löstagbara kanter eller en pajform med löstagbar botten.
  3. Vispa upp äggen lätt.
  4. Pensla pajskalet med lite av de uppvispade äggen och nagga i botten och på sidorna, ställ sedan in frysen tio minuter.
  5. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 200 graders ugn.
  6. Fyllning
  7. Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl, salt och maizenamjöl i en rostfri kastrull och låt det hela sjuda i tre minuter under omrörning.
  8. Finhacka pecannötterna men spara några till garneringen.
  9. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur. Blanda sedan i nötter, vaniljextrakt och de lättvispade äggen.
  10. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet, toppa med de hela pecannötterna och grädda sedan pajen 35-40 minuter i 175 graders ugn.
  11. Kyl ner pajen i minst två timmar innan servering.

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera pajen med en riktigt god, äkta vaniljglass eller en lättvispad grädde.
  • Du kan även servera pajen garnerad med Tahinigrädde! Blanda 2 matskedar tahini, 1 matsked vispgrädde och 2 matskedar brunt socker i en liten skål. Värm i mikrovågsugnen i ca 40 sekunder. Rör sedan om tills blandningen är jämn, utan klumpar. Kyl till rumstemperatur och häll sedan blandningen i en skål med 2,25 dl vispgrädde och 1 tsk vaniljextrakt. Vispa tills mjuka toppar bildas.
  • Du kan baka pajen dagen innan den ska serveras, den hinner bara gotta till sig lite extra!
  • För att göra en chokladverison av din pecannötspaj kan du smälta 75 g mörk choklad och blanda i det smörblandningen efter den kokat färdigt. Du kan även tillsätta 0,5 dl kakao i pajdejen! Ringla sedan över lite smält choklad på toppen. Mums!
  • Börjar din paj bli bränd på toppen men den inte är färdiggräddad? Ta aluminiumfolie och lägg över pajen i ugnen!
  • Använd keramiska kulor när du bakar ditt pajskal! Kulorna leder värme och hjälper till att förhindra blåsbildning samt att degen krymper under gräddning.
  • Gör pecannötstarteletter med hjälp av tartelettformar eller en praktisk tartelettsilikonform!
  • Vill du ha mer smarta tips på hur du ska lyckas med pajskalet? Kolla in vår Pajskalsguide!

Kategorier: Efterrättspaj , Pajrecept

Dela



7400 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Noor 2019/04/23
Jättebra
Jättebra
Therese 2019/04/23
Betyg
Har ännu inte fått min order. Men faktura och begärning om resention är ni snabba på
Dadasj... 2019/04/18
SOM SÄLJARE NI ÄR BÄST !!!!
Hej mina bästa vänner !!! Jag kan säga tusen tack !!! KANON !!! Ni har bästa varor för all !!!
Zikra g 2019/04/17
Mycket nöjd
Bra priser, fina grejer
Linda 2019/04/17
Snabba!
Snabbt skickat som uppskattas mycket!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.59