Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Pajskal med majsmjöl

Gott och frasigt pajskal med vetemjöl och majsmjöl. Skalet fyller du sedan med det du tycker bäst om; t.ex. kyckling, grönsaker, köttfärs.

2 av 5 (1 recension)

Ingredienser

Pajskal med majsmjöl

  • Ger ca 6 portioner
  • Pajskal
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1,75 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör såhär

  1. Mät upp vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke.
  2. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller med en degblandare.
  3. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en smidig deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter, eller i en springform, ca 23 cm i diameter.
  5. Nagga skalet och låt det stå svalt i 15-30 minuter, alternativt ställ in det i frysen i några minuter.
  6. Sätt ugnen på 200°
  7. Vispa upp ägget och pensla pajskalet innan du förgräddar det i varm ugn i ca 10-15 minuter.


Lyckas med mat tipsar

Kolla in vår Guide hur du lyckas med det perfekta pajskalet här!

Kategorier Pajrecept

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8568 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se