Pajskal med majsmjöl

Gott och frasigt pajskal med vetemjöl och majsmjöl. Skalet fyller du sedan med det du tycker bäst om; t.ex. kyckling, grönsaker, köttfärs.

Pajskal med majsmjöl

Ingredienser

Pajskal med majsmjöl

  • Ger ca 6 portioner
  • Pajskal
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1,75 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör såhär

  1. Mät upp vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke.
  2. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller med en degblandare.
  3. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en smidig deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter, eller i en springform, ca 23 cm i diameter.
  5. Nagga skalet och låt det stå svalt i 15-30 minuter, alternativt ställ in det i frysen i några minuter.
  6. Sätt ugnen på 200°
  7. Vispa upp ägget och pensla pajskalet innan du förgräddar det i varm ugn i ca 10-15 minuter.


Lyckas med mat tipsar

Kolla in vår Guide hur du lyckas med det perfekta pajskalet här!

Kategorier: Pajrecept

Dela



7479 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Besa 2019/06/16
Beställning
Älskade det svarta tårtfatet. Perfekt för både finare bruk och till att kunna göra tårtbygget på den.
Leila 2019/06/14
Nöjd
Jag är jättenöjd med snabb leverans och bra kvalitet.
Therese Björklund 2019/06/13
Toppen!
Jättenöjd! Snabb leverans.
Therese Björklund 2019/06/12
Jättenöjd!
Motsvarade mina förväntningar!
Therese Björklund 2019/06/12
Nöjd!
Snabb leverans!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
2