Pajskal med majsmjöl

Gott och frasigt pajskal med vetemjöl och majsmjöl. Skalet fyller du sedan med det du tycker bäst om; t.ex. kyckling, grönsaker, köttfärs.

Pajskal med majsmjöl

Ingredienser

Pajskal med majsmjöl

  • Ger ca 6 portioner
  • Pajskal
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1,75 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör såhär

  1. Mät upp vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke.
  2. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller med en degblandare.
  3. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en smidig deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter, eller i en springform, ca 23 cm i diameter.
  5. Nagga skalet och låt det stå svalt i 15-30 minuter, alternativt ställ in det i frysen i några minuter.
  6. Sätt ugnen på 200°
  7. Vispa upp ägget och pensla pajskalet innan du förgräddar det i varm ugn i ca 10-15 minuter.


Lyckas med mat tipsar

Kolla in vår Guide hur du lyckas med det perfekta pajskalet här!

Kategorier: Pajrecept

Dela



7637 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Helene 2019/10/21
Mycket nöjd!
Allting fungerade utmärkt - från utförlig information om produkterna på hemsidan till snabb, korrekt leverans och...
Linn Pettersson 2019/10/20
Silikosmart
Silikosmarts cuorino, så fin form och förhoppningsvis lättanvänd. Som vanligt snabb och bra leverans
Emelie Nilsen 2019/10/20
Bra
Bra
Anders Ullmark 2019/10/20
Billigt och bra kvalitet
Snabb leverans och bra kvalitet bra priser och service
Samanthi 2019/10/19
Bra varor till bra pris
Smidig leverans, bra saker.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.50