Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Pajskal med majsmjöl

Gott och frasigt pajskal med vetemjöl och majsmjöl. Skalet fyller du sedan med det du tycker bäst om! Till exempel kyckling, grönsaker eller köttfärs.

3.4 av 5 (5 recensioner)
Pajskal med majsmjöl

Här är ett recept på pajskal bakat med vetemjöl och majsmjöl. Fyll skalet med valfri favoritkyllning. Några förslag är till exempel kyckling, grönsaker eller köttfärs.

  • Förberedelser: ca 30 minuter
  • Tillagning: ca 15 minuter
  • Klart på 45 minuter
  • 6 portioner
  • Pâtisserie
Pajskal har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 230 kcal

Pajskal med majsmjöl

Ingredienser

  • Pajskal
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1,75 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

  1. Mät upp vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke.
  2. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller med en degblandare.
  3. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en smidig deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform på ca 25 cm i diameter, eller en springform på ca 23 cm i diameter.
  5. Nagga skalet och låt det stå svalt i 15-30 minuter, alternativt ställ in det i frysen i några minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Vispa upp ägget och pensla pajskalet innan du förgräddar det i varm ugn i ca 10-15 minuter.

Lyckas med mat tipsar

Kolla in vår Guide hur du lyckas med det perfekta pajskalet här!

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Pajrecept

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se