Ingredienser
- 4 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 100 gr strösocker
- 1 vaniljstång
- 2 gelatinblad
Gör så här
-
Börja med att lägga gelatinet i kallt vatten, cirka 10 minuter.
-
Blanda under tiden grädde, mjölk och strösockret i en tjockbottnad kastrull.
-
Skrapa ur vaniljstången och lägg ner frön och stång i kastrullen.
-
Koka upp och tag kastrullen från plattan. Tillsätt det urkramade gelatinet och rör tills allt gelatin löst sig.
-
Låt det hela svalna en stund och slå sedan upp i 6 glas, ställ in dem i kylen och låt det stå och ”stanna” i kylen minst 4 timmar.
-
Slå sedan någon god syrlig sylt på toppen och servera.
Lyckas med mat tipsar!
- Du kan byta ut gelatinet mot Agar Agar som är ett vegetariskt alternativ - här hittar du agar agar.
Köp och felrapport
Snabb leverans. Mycket bra årerkoppling vid fel på vara. Mycket nöjd ????