Kontakta oss
Prisjakt
4.71 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Passionsfruktmuffins

Ursprungsreceptet på Passionsfruktmuffins kommer från Susannah Blakes bok ”Muffins och små dekorerade cupcakes”.

5 av 5 (2 recensioner)

Ingredienser

Passionsfruktmuffins

  • Receptet ger ca 24 minimuffins
  • 3 passionsfrukter
  • 115 g rumstempererat snör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 6 passionsfrukter
  • 150 g mascarpone
  • 4 msk florsocker

Gör såhär

  1. Gör såhär
  2. Sätt ugnen på 180 grader. Placera ut muffinsformar i plåtens fördjupningar.
  3. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem med en sked och fruktköttet läggs i en sil över en skål.
  4. Pressa ut saften med baksidan av en sked.
  5. Vispa smör och socker till en vit, pösig smet. Vispa sedan ner äggen en i taget. Tillsätt mjöl och bakpulver.
  6. Rör om och sist rör du ner passionsfruktsjuicen.
  7. Använd gärna en engångsspritspåse som du klippt hål i när du sedan fyller muffinsformarna med smet.
  8. Grädda ca 10 minuter. Kontrollera att de är klara med en provsticka. Låt svalna.
  9. Glasyr
  10. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och pressa ut saft ur fruktköttet i en sil som du placerat över en skål.
  11. Tillsätt mascarpone och florsocker. Rör om tills du har en slät smet och låt den sedan stå kallt ca 30 minuter med lock på skålen. Då blir glasyren lite tjockare.
  12. Dekorera och servera!
Kategorier MinimuffinsMuffins

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8626 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se