Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Klassiska Pepparkakor

Det här pepparkaksreceptet kommer ursprungligen från Gateaus kokbok, men vi har tillsatt lite extra sirap för att få lite sötare pepparkakor.

1 av 5 (1 recension)

Klassiska Pepparkakor

Ingredienser

  • 12 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 150 gr rumstempererat smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 ägg
  • 1 msk bikarbonat
  • 1,5 msk mald kanel
  • 1,5 msk mald ingefära
  • 1 msk mald kryddnejlika

Gör så här

  1. Dag 1 Pepparkaksdeg
  2. Blanda alla ingredienser till en slät deg i en assistent eller för hand.
  3. Förvara degen i en plastpåse över natten i kylen. Detta gör du för att smakerna ska gifta sig.
  4. Dag 2 Baka ut kakorna
  5. Ta ut degen ur kylen ett par timmar innan du ska baka pepparkakorna.
  6. Dela pepparkaksdegen i 4 bitar och kavla ut den första i ca 1mm tjocklek på mjölat bakbord. Stansa ut med valfria Pepparkasformar och lägg upp dem på ugnsplåt, täckta med bakplåtspapper.
  7. Grädda ca 10 minuter i 200 graders ugn.
  8. Blanda ihop degresterna från varje omgång med nästa degbit.
  9. Låt de färdiggräddade pepparkakorna svalna på ugnsgaller.

Lyckas med mat tipsar!

  • Istället för bakplåtspapper kan du använda en bakmatta i silikon - du kan både kavla ut och grädda kakorna på denna!
Kategorier JulgodisPepparkakor

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se