Pepparkaksmuffins med citrontopping
Ingredienser
- 200 g smör
- 2 dl farinsocker
- 2 dl strösocker
- 1 dl Dansukker Cane Syrup (Sockerrörssirap) går att byta ut mot mörk sirap.
- 4 ägg
- 2 dl gräddfil
- 1 dl lingonsylt
- 6 dl vetemjöl
- 2 msk kanel
- 2 tsk mald nejlika
- 4 tsk bakpulver
- Skal från en citron
- Topping
- 150 g smör
- 6 dl florsocker
- 200 g Philadelphiaost
- 3 tsk vaniljsocker
- 2 msk citronsaft
- Skal från en citron
- Någon droppe Lemon Yellow pastafärg alt. karamellfärg om du vill ha gul topping
Gör så här
-
Rör rumsvarmt smör och socker poröst.
-
Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.
-
Blanda ner gräddfil, sirap och lingonsylt.
-
Blanda mjöl med kryddorna och bakpulvret.
-
Tillsätt mjölblandningen och rör tills du får en jämn smet.
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Lägg ut formar i en minimuffinsplåt.
-
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, kontrollera med sticka
-
Låt svalna innan du spritsar på toppingen.
-
Topping
-
Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och Philadelphiaost.
-
Pressa i citronsaft och riv ner citronskal, droppa i pastafärg och vispa fluffigt.
-
Fyll en engångsspritspåse och dekorera dina cupcakes.
Lyckas med mat tipsar!
- Prova att toppa dina pepparkaksmuffins med en vit choklad-frosting - det blir också riktigt gott!
Paradiset för oss baknördar
Gediget, stort utbud för mig som är baknörd! Blixtsnabb levererans! Och samarbetsvillig kundtjänst när något gått...