Pepparkakstryffel
Ingredienser
- 125 gram mörk choklad (70%)
- 1 dl vispgrädde
- 50 gram florsocker
- 25 gram smör
- 1 tsk kanel, malen
- 1/2 tsk kardemumma, malen
- 1/2 tsk nejlika, malen
- 1/2 tsk ingefära, malen
Gör så här
-
Hacka chokladen grovt.
-
Koka upp grädde och florsocker, sänk värmen och lägg i chokladen och smöret i bitar. Låt allt smälta ihop på svag värme.
-
Rör ner kanel, nejlika, kardemumma och ingefära. Låt svalna och ställ sedan in i kylen några timmar.
-
Ta ut ur kylen och forma små runda kulor av chokladen med händerna.
-
Rulla i florsocker. Ställ in tryfflarna i kylen och låt stelna.
Lyckas med mat tipsar!
- Du kan även rulla tryfflarna i kakao!
Köp och felrapport
Snabb leverans. Mycket bra årerkoppling vid fel på vara. Mycket nöjd ????