Kontakta oss
Prisjakt
4.66 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Polkarandig kladdkaka

En härligt kladdig kaka med smak av vit choklad och polkagris, skriver Linn som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Linn Sjöberg från Årsta.

5 av 5 (3 recensioner)
Polkarandig kladdkaka

Polkarandig kladdkaka

  • Förberedelser: 10 minuter.
  • Tillagning ca: 20 minuter
  • Klart på: 30 minuter
  • Receptet ger 8-10 portioner
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram Polkarandig kladdkaka
  • 500 kcal

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 50 g polkagrisar
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • Röd karamellfärg

Så här gör du kladdkakan

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och sockra en springform ca 20 cm
  3. Krossa polkagrisarna fint i en mortel.
  4. Smält smöret på låg värme och blanda ner den vita chokladen. Rör om tills chokladen är helt smält och ställ åt sidan.
  5. Vispa ägg och socker poröst.
  6. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd sedan försiktigt ner mjölet.
  7. Häll ner ca 3/4 av smeten i formen och blanda därefter ner polkagriskrosset i den resterande smeten. Tillsätt några droppar av karamellfärgen tills du får önskad rosa nyans.
  8. Ringla/klicka ner polkagrissmeten i formen (den blir väldigt trögflytande). Marmorera med en gaffel.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  10. Servera med vispad grädde och dekorera med några grovt krossade polkagrisar.

Lyckas med mat tipsar!

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8809 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se