Polkarandig kladdkaka

Betyg: 5 av 5 (1 röst)

En härligt kladdig kaka med smak av vit choklad och polkagris, skriver Linn som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Linn Sjöberg från Årsta.

Polkarandig kladdkaka

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 50 g polkagrisar
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • Röd karamellfärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och sockra en springform med avtagbar kant.
  3. Krossa polkagrisarna fint i en mortel.
  4. Smält smöret på låg värme och blanda ner den vita chokladen. Rör om tills chokladen är helt smält och ställ åt sidan.
  5. Vispa ägg och socker poröst.
  6. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd sedan försiktigt ner mjölet.
  7. Häll ner ca 3/4 av smeten i formen och blanda därefter ner polkagriskrosset i den resterande smeten. Tillsätt några droppar av karamellfärgen tills du får önskad rosa nyans.
  8. Ringla/klicka ner polkagrissmeten i formen (den blir väldigt trögflytande). Marmorera med en gaffel.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  10. Servera med vispad grädde och dekorera med några grovt krossade polkagrisar.

Lyckas med mat tipsar!

  • Tänk på att alla ugnar gräddar olika! Prova dig fram vilken tid som passar bäst i din ugn.

Kategorier: Kladdkaka



8034 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Britt-Mari 2020/05/28
Mycket nöjd
Fina varor och snabb leverans
Shada 2020/05/27
Nöjd kund!
Jätte nöjd med sakerna jag har beställt!
Sars 2020/05/27
Kärlek
Kärlek till alla fina utstickare
Nettan 2020/05/27
Nöjd kund
Snabb leverans och stort utbud.
Sara 2020/05/26
Snabb leverans
Så sjukt snabba på att leverera!! Och finns det mesta du behöver! Rekommenderas varmt!!!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här