Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Polkarandig kladdkaka

En härligt kladdig kaka med smak av vit choklad och polkagris, skriver Linn som skickat in receptet. Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Linn Sjöberg från Årsta.

5 av 5 (1 recension)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 50 g polkagrisar
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • Röd karamellfärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och sockra en springform med avtagbar kant.
  3. Krossa polkagrisarna fint i en mortel.
  4. Smält smöret på låg värme och blanda ner den vita chokladen. Rör om tills chokladen är helt smält och ställ åt sidan.
  5. Vispa ägg och socker poröst.
  6. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd sedan försiktigt ner mjölet.
  7. Häll ner ca 3/4 av smeten i formen och blanda därefter ner polkagriskrosset i den resterande smeten. Tillsätt några droppar av karamellfärgen tills du får önskad rosa nyans.
  8. Ringla/klicka ner polkagrissmeten i formen (den blir väldigt trögflytande). Marmorera med en gaffel.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  10. Servera med vispad grädde och dekorera med några grovt krossade polkagrisar.

Lyckas med mat tipsar!

  • Tänk på att alla ugnar gräddar olika! Prova dig fram vilken tid som passar bäst i din ugn.
Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se