Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Portionspajer med bacon och ost

Goda små portionspajer med smördeg och en fyllning gjord på ädelost, bacon och brysselkål.

4 av 5 (4 recensioner)

Ingredienser

Portionspajer

  • Ger ca 4 portioner
  • Ca 200 g brysselkål
  • 1.5 tsk strösocker
  • 10 cm purjolök
  • 150 g bacon
  • 150 g ädelost
  • Salt
  • Pajdeg 500 g färdig smördeg, utkavlad
  • 50 g smör, smält

Gör såhär

  1. Putsa och dela brysselkål och koka i lättsaltat vatten ca 7-10 minuter.
  2. Skär bacon i mindre bitar och stek tills de blir knapriga.
  3. Blanda sedan brysselkål, skivad purjolök, bacon med lite socker och fräs ihop till en röra.
  4. Finfördela ädelost och blanda med de övriga ingredienserna till pajfyllningen.
  5. Sätt ugnen på 220 grader.
  6. Smörj en bakform för stora muffins med smör, var noga med att smörja även formens ovansida så att pajdegen inte fastnar där under tillagning.
  7. Klä formarna med smördeg och låt smördegen hänga ca ½ cm över kanten om varje form, skär bort resten.
  8. Fyll pajerna med den valda fyllningen hela vägen upp.
  9. Lägg därefter på smördeg som ett lock som också det sträcker sig ca ½-1 cm utanför kanten på formarna. Fäst locket med själva botten genom att trycka med en gaffel längs pajens sidor.
  10. Lossa försiktigt själva ”ihop-stansningen” som du gjort med gaffeln från formen, det gör du enklast med en matkniv. Detta gör du för att försäkra dig om att pajkanterna verkligen inte ska fastna i muffinsplåten när du gräddar pajerna.
  11. Pensla pajlocket med smält smör och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills smördegspajerna har fått en fin gyllene färg.
  12. Blir det pajer över kan de värmas i ugn på ca 175 grader så blir de frasiga igen.
Kategorier OstpajPajrecept

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se