-
Putsa och dela brysselkål och koka i lättsaltat vatten ca 7-10 minuter.
-
Skär bacon i mindre bitar och stek tills de blir knapriga.
-
Blanda sedan brysselkål, skivad purjolök, bacon med lite socker och fräs ihop till en röra.
-
Finfördela ädelost och blanda med de övriga ingredienserna till pajfyllningen.
-
Sätt ugnen på 220 grader.
-
Smörj en bakform för stora muffins med smör, var noga med att smörja även formens ovansida så att pajdegen inte fastnar där under tillagning.
-
Klä formarna med smördeg och låt smördegen hänga ca ½ cm över kanten om varje form, skär bort resten.
-
Fyll pajerna med den valda fyllningen hela vägen upp.
-
Lägg därefter på smördeg som ett lock som också det sträcker sig ca ½-1 cm utanför kanten på formarna. Fäst locket med själva botten genom att trycka med en gaffel längs pajens sidor.
-
Lossa försiktigt själva ”ihop-stansningen” som du gjort med gaffeln från formen, det gör du enklast med en matkniv. Detta gör du för att försäkra dig om att pajkanterna verkligen inte ska fastna i muffinsplåten när du gräddar pajerna.
-
Pensla pajlocket med smält smör och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills smördegspajerna har fått en fin gyllene färg.
-
Blir det pajer över kan de värmas i ugn på ca 175 grader så blir de frasiga igen.
Köp och felrapport
Snabb leverans. Mycket bra årerkoppling vid fel på vara. Mycket nöjd ????