Kontakta oss
Prisjakt
4.59 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Rabarbermuffins med mandel

Härlig syrliga rabarbermuffins med smak av mandel och kardemumma.

4.5 av 5 (2 recensioner)

Rabarbermuffins med mandel

  • Förberedelser: ca 20 minuter.
  • Tillagning ca: ca 15 minuter
  • Klart på: 35minuter
  • 12 vanliga muffins eller 24 minimuffins
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram Rabarbermuffins
  • 245 kcal

Ingredienser

  • 200 g rabarber (Gärna någon röd sort rabarber exempelvis Marshalls Early Red)
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mörkt muscovadosocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 75 g mandelmassa Prova gör egen se ett bra recept här!
  • 25 g smör
  • 1/2 tsk stött kardemumma
  • Garnering
  • 25 g mandelspån

Så här gör du Rabarbermuffins

  1. Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär rabarbern i ca 5 mm tärningar.
  2. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt svalna.
  3. Vispa ägg och muscovadosocker till en fluffig vit smet. Tillsätt matfettsblandningen.
  4. Blanda vetemjölet med bakpulver och rabarberbitar. Vänd ner i äggsmeten.
  5. Fördela smeten i 24 minimuffinsformar på en plåt.
  6. Riv mandelmassan på rivjärn. Tillsätt smör,kardemumma och rör till en smidig smet.
  7. Gör en liten grop i varje muffins med en liten sked och fördela fyllningen. Strö över mandelspånen.
  8. Grädda i 225 grader, ca 15 min kontrollera med sticka.
  9. Låt svalna på bakgaller.

Har du mycket rabarber vill vi tipsa om vårt goda recept på egen rabarbersaft som du hittar här >>>

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8768 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se