Rabarbersaft

Betyg: 4.22 av 5 (9 röster)

Rabarbersaft är en riktigt god och somrig saft. Hemmagjord rabarbersaft är en väldigt fin present att ge bort till vänner och familj. Koka en extra stor sats och häll över i fina flaskor så är saften klar för att bjudas bort.

Rabarbersaft

Koka hemmagjord rabarbersaft

Koka egen rabarbersaft hemma - det är inte alls svårt och det blir himmelskt gott! Du får ha lite tålamod eftersom rabarbern ska stå övertäckt i några dagar, men slutresultatet är värt all väntan. Njut sen av ett iskallt glas rabarbersaft tillsammans med bullar, kakor eller sommartårtan.

Saftkok är roligt och du kommer alldeles säkert få blodad tand när du väl börjat koka din egen saft. Det blir dessutom enklare och ännu roligare om du har de rätta redskapen! Rabarbersaft, och de flesta sorters saft, ska silas - med en silduk silar du enkelt av frukt och bär. Du kan såklart koka rabarbersaft i en vanlig kastrull, men koka saft i en saftmaja med fruktbehållare underlättar eftersom du efter kokningen enkelt tappar ur saften med hjälp av en gummislang.

Rabarber är något som många har i trädgården, från norr till söder. Har du inte egen så har du kanske en vän eller granne som gärna ger bort lite rabarber. Rabarber är rikt på C-vitamin och det bästa sättet att ta tillvara på sommarens rabarber är att koka saft på den. Här nedan hittar du ett recept på en väldigt god rabarbersaft med citron.

Lyckas med mat tipsar!

  • Lägg i lite frysta hallon istället för isbitar för att kyla din rabarbersaft - det är en riktigt god smakkombination!
  • Häll upp rabarbersaften i vackra flaskor - det blir fina presenter!
  • Rabarbersaft går utmärkt att frysa in.
  • Vår favoritkanna att servera saft ur har dessutom ett lock så du slipper insekter och skräp i drycken om du serverar saften utomhus!
  • Blev det över rabarber? Passa på att slänga ihop en enkel smulpaj med rabarber när du ändå är igång!

Recept på Rabarbersaft med citron

Ingredienser

Rabarbersaft

  • 4 l rabarber i bitar
  • 2 citroner
  • vatten
  • 6-7 dl socker per liter avrunnen saft

Gör såhär

  1. Tvätta citronerna, skär dem i tunna skivor.
  2. Varva rabarber och citroner i en stor bunke. Häll på så mycket kokande vatten att det täcker frukten. Täck över bunken och låt stå 3-4 dygn.
  3. Sila av i silduk och mät saften.
  4. Koka saft och socker (6-7 dl socker per avrunnen liter saft) på svag värme i 15 minuter.
  5. Skumma noga och häll saften i rena, varma flaskor. Sätt på lock genast.

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Drinkrecept



8297 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Marit 2020/10/22
Portionsbröd form
Så rolig att baka med, men beställde fel form, har den andra större. En snabb leverans, snabbt svar med...
Louise 2020/10/21
Mycket nöjd
Jag är mycket nöjd med både produkter och service. Snabb leverans.
Maria 2020/10/21
Alltid nöjd
Är alltid nöjd med eran snabba leverans av bra grejer till köket. Men mitt senaste paket har visst posten tappat bort...
Andrea 2020/10/20
Tårtkartonger
Deras tårtkartonger är riktigt bra!
Mariam 2020/10/19
Jätte nöjd
Jag är jätte nöjd med allt jag köpte från er!:)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här