Smulpaj med Rabarber

Betyg: 3.6 av 5 (5 röster)

Bjud på en enkel men ack så god smulpaj med rabarber, serverad tillsammans med vaniljglass eller kall vaniljsås.

Smulpaj med Rabarber

Ingredienser smulpaj med rabarber

Rabarbersmulpaj

8 Portioner Tillagningstid: 40 minuter
  • 125 g rumstempererat smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 3-4 dl skivad rabarber
  • 1/2 dl strösocker att strö över rabarbern
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda smör, mjöl och socker så att det blir en grynig massa.
  3. Lägg skivad rabarber och socker i en smord ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.
  4. Smula över smuldegen och grädda ca 20 minuter.
  5. Servera med iskall vaniljsås eller glass.
  6. Pudra över potatismjöl, ca 1 msk, så blir inte rabarbern så blöt. 

Lyckas med mat tipsar!

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Efterrättspaj , Pajrecept , Smulpaj



8043 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Rim 2020/06/03
Jätte nöjd
Är jätte nöjd med alla produkter som jag beställde
Gun-Marie Östlund 2020/06/02
superbra service !
Snabbt o enkelt ! Mycket nöjd !
Sofie 2020/06/02
Favoritbutiken!
Snabb leverans! I butiken får man kanonhjälp av supertrevlig personal.
Eva Fredriksson 2020/06/01
Alltid nöjd.
Bra produkter och snabb leverans
Monica 2020/06/01
Lergryta
Har gjort kålpudding i lergrytan,, mm blir så saftig och underbar god

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här