Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Smulpaj med Rabarber

Bjud på en enkel men ack så god smulpaj med rabarber, serverad tillsammans med vaniljglass eller kall vaniljsås.

4 av 5 (7 recensioner)

Rabarberpaj

Den syrliga rabarbern tillsammans med söt smuldeg blir tillsammans en väldigt god kombination. Kanske en av de mest somriga pajerna vi har i Sverige är den klassiska rabarberpajen! Servera med vaniljglass eller vaniljsås och njut en vacker sommardag.

Ingredienser smulpaj med rabarber

Rabarbersmulpaj

8 Portioner Tillagningstid: 40 minuter
  • 125 g rumstempererat smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 3-4 dl skivad rabarber
  • 1/2 dl strösocker att strö över rabarbern
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda smör, mjöl och socker så att det blir en grynig massa.
  3. Lägg skivad rabarber och socker i en smord ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.
  4. Smula över smuldegen och grädda ca 20 minuter.
  5. Servera med iskall vaniljsås eller glass.
  6. Pudra över potatismjöl, ca 1 msk, så blir inte rabarbern så blöt.

Lyckas med mat tipsar!

  • Vaniljsås, glass, grädde eller varför inte vispad creme fraiche? Alla varianter passar lika bra till smulpajen.
  • Prova gärna olika sorters smuldeg, du hittar flera recept här!
  • Har du mycket rabarber eller väntar många gäster? Gör smulpajen i långpanna så räcker det till alla!
  • Rabarber och jordgubbar är en god kombination. Så testa byta ut en del av rabarbern mot jordgubbar nästa gång du bakar pajen.
  • Vill du så kan du byta ut hälften av mjölet mot havregryn. Då blir smulpajen lite rejälare.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier EfterrättspajPajreceptSmulpaj

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se