Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Rånepepparkakor

Fantastiskt goda pepparkakor med citron- och ingefärssmak som har sitt ursprung i Råneå, Norrbotten. Kakorna blir ganska hårda men ändå spröda och lite knäckiga, garanterat en favorit på kakfatet året om. Det är alltid roligt när vi får recept från kunder – det här receptet har Rut Sundén lämnat till oss.

4.5 av 5 (2 recensioner)
Rånepepparkakor

Rånepepparkakor

Ingredienser

  • 2 dl sirap
  • 400 g smör
  • 600 g socker
  • 800 g vetemjöl
  • 2 msk cedroolja
  • 2 dl lätt vispad grädde
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 2-3 msk Torkad mald ingefära
  • Rivet citronskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Värm sirap, smör, socker, och cedroolja. Blanda i mjölet.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och knåda till en deg. Linda in i plast och låt vila över natten.
  4. Rulla bollar, ca 1 ½ cm stora, lägg på plåt och platta till något. Lägg dem ganska glest, då de flyter ut till nästan dubbel storlek.
  5. Grädda kakorna i drygt en timme. Låt svalna på galler.

Lyckas med mat tipsar!

  • Provgrädda några kakor om du är osäker på hur mycket de flyter ut under gräddning.
Kategorier Pepparkakor

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se