Recept på fyra sorters äppelpaj

Recept på fyra olika äppelpajer som du borde prova. Servera gärna äppelpaj varm med en god vaniljsås eller vaniljglass.

Recept på fyra sorters äppelpaj

Ingredienser

Äppelpaj

  • Ger ca 6 portioner
  • 4 äpplen
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 150 gram smör
  • Mandelspån
  • Rivet skal från en citron

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem sedan i tunna skivor och lägg dem i botten på en springform ca 24 cm. Strö över lite kanel.
  3. Blanda mjöl och socker och strö blandningen över äppelskivorna.
  4. Strö på mandelspån och riv över citronskal.
  5. Hyvla över smöret.
  6. Grädda i ca 20-30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.

Tallkottens äppelpaj


Ingredienser

Tallkottens äppelpaj med citron och mandel

  • Ger ca 6-8 portioner
  • Degen:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 125 gram smör
  • 1 ägg
  • Fyllningen:
  • 100 gram smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 200 gram riven mandelmassa
  • Rivet skal från 2 citroner
  • 3-4 st hårda, syrliga äpplen

Gör såhär

  1. Äppelpajen
  2. Blanda vetemjöl, socker, salt och kallt smör till en grynig massa (gärna i matberedare).
  3. Tillsätt ägget och arbeta till en deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader, och gör fyllningen under tiden den blir varm.
  6. Smält smör i en kastrull. Tillsätt sedan socker, söndervispade ägg, riven mandelmassa och rivet citronskal.
  7. Låt blandningen sjuda under omrörning (den ska ej koka) tills den tjocknat.
  8. Skala äpplena och klyfta dem, några millimeter tjocka.
  9. Häll mandelmassesmeten i pajskalet och stick ner äppelklyftorna lite omlott.
  10. Grädda nederst i ugnen i ca 40 minuter.
  11. Låt pajen svalna lite och servera med en kula god vaniljglass

smulpaj

Ingredienser

Smulpaj med äpple och mandelmassa

  • Ger ca 8 portiner
  • Smuldeg
  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • Fyllning
  • 2 äpplen
  • Kanel
  • Rivet skal från en citron
  • 100 gram mandelmassa

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, socker och mjöl till en grynig massa.
  3. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i botten på en pajform eller en springform.
  4. Strö kanel över äpplena.
  5. Riv över citronskal och mandelmassa.
  6. Strö över smuldegen.
  7. Grädda smulpajen i ca 20 minuter.

äppelpaj med ballerina

Ingredienser

Smulpaj med äpple och Ballerina

  • Ger ca 8 portioner
  • Smuldeg
  • 125 gram rumstempererat smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl rörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 8 st Ballerinakakor
  • Fyllning
  • 2 äpplen
  • Skalet från en lime

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, mjöl och socker till en smulig massa.
  3. Hacka Ballerinakakorna och blanda dem med smuldegen.
  4. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en smord pajform eller springform.
  5. Riv över limeskal.
  6. Strö över smuldegen.
  7. Grädda smulpajen i ca 20-25 minuter.

Kategorier: Efterrättspaj

Dela



7400 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Noor 2019/04/23
Jättebra
Jättebra
Therese 2019/04/23
Betyg
Har ännu inte fått min order. Men faktura och begärning om resention är ni snabba på
Dadasj... 2019/04/18
SOM SÄLJARE NI ÄR BÄST !!!!
Hej mina bästa vänner !!! Jag kan säga tusen tack !!! KANON !!! Ni har bästa varor för all !!!
Zikra g 2019/04/17
Mycket nöjd
Bra priser, fina grejer
Linda 2019/04/17
Snabba!
Snabbt skickat som uppskattas mycket!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.59