Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
 •  Fri frakt över 499 kr
 •  Med omgående leverans
 • Kontakt 0920-12210
 •  120 dagar öppet köp

Marsipan - Recept

Gör egen marsipan med vårt enkla recept!

3.37 av 5 (19 recensioner)
Marsipan - Recept

Här är vår variant på Jan Hedhs klassiska recept på marsipan. Självklart kan du köpa färdig marsipan men det är faktiskt inte särskilt svårt att göra själv hemma. Följ vårt enkla recept och färga i valfri färg. Marsipanen är en bra kavlingsmarsipan som du kan använda som tårtlock och den går även utmärkt att göra marsipanfigurer som till exempel kaniner i.

Alla bilder är tagna av Anna Winér.

Gör egen Marsipan - Steg för steg

850 g räcker till 1-2 tårtor.
Tid ca 30 minuter.
Tid att vila i plastfolie: 2-4 timmar.

  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram marsipan
 • 310 kcal

Du behöver:

Receptet ger ca 850 g marsipan. Har du en liten matberedare kan du behöva minska receptet eller göra i flera omgångar. Ungefär hur mycket marsipan du behöver för att täcka en tårta kan du se här.

Fyra saker som är bra att ha hemma när du ska göra marsipan är:

Ingredienser till egen marsipan.

Så här enkelt gör du marsipan hemma

 • 1. Sikta florsockret och värm mandelmassan i mikron tills den uppnår en temperatur på 30 grader.

Siktat florsocker och mandelmassa 30 grader.

 • 2. Blanda ihop florsocker, mandelmassa och glykos i en matberedare tills det blir en slät massa. Tillsätt sedan färg om du önskar.

Ingredienserna i matbererdare och färgad marsipan.

 • 3. Rulla in marsipanen i plastfolie och låt den ligga i ett par timmar.

Marsipan inrullad i plastfolie.

 • 4. Nu är marsipanen klar att användas! Kavla ut med en fondantkavel med distanser för att få perfekt tjocklek på marsipanen. Använd siktat florsocker för att marsipanen inte ska fastna på kaveln eller bakduken.

Färdig och utkavlad rosa marsipan

Marsipanen är enkel att arbeta med. När du ska kavla ut den rekommenderar vi en fondantkavel, gärna med kavelringar, det gör att du lättare kan kavla ut marsipanen jämnt. Tänk på att aldrig använda vetemjöl när du kavlar ut marsipan. Då kan marsipanen börja jäsa. Använd istället florsocker. Vi rekommenderar att kavla på en bakduk.

Färga marsipanen i valfri färg eller låt den vara naturell.Du kan gärna använda marsipanen som tårtlock - Här hittar du fina marsipantårtor att inspireras av.

Gör egen marsipan

Gör egen marsipan med florsocker, mandelmassa, glykos och eventuellt valfri färg gör du enkelt egen marsipan som kan användas som tårtlock eller för att göra söta marsipanfigurer.

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier SamarbetenSötsaker

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se