
Saffransmazariner
Vi på Lyckasmedmat.se har i samarbete med Victoria (victorias_jul på instagram) gjort saffransmazariner. De är enkla att göra och så goda att äta.
Lyckas med mat tipsar
- Till saffransmazarinerna har runda formar till mandelmusslor och mazariner använts.
- Välj ett saffran av hög kvalitet. Du kommer märka på smaken att du använt ett fint saffran! Här hittar du vårt favorit-saffran.
Ingredienser
- Mördeg:
- 180 g smör
- 90 g florsocker
- 270 g vetemjöl
- 1-2 äggulor
- Fyllning:
- 50 g smör
- 0,5 g saffran
- 100 g rumsvarmt smör
- 370 g mandelmassa
- 2 rumsvarma ägg
- 3 rumsvarma äggulor
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk vetemjöl
- Topping
- Florsocker och vatten
Gör så här
-
Blanda ihop alla ingredienser till mördegen, tillsätt ett ägg i taget.
-
Låt vila i kylskåp i 45-60 minuter.
-
Under tiden gör du fyllningen:
-
Smält 50 g smör tillsammans med saffran.
-
Riv mandelmassa och blanda med det rumsvarma smöret.
-
Häll i det smälta smöret som är utblandat med saffran till mandelmasseblandningen.
-
Blanda i äggen och äggulorna, ett i taget.
-
Blanda i vaniljsocker och vetemjöl.
-
När mördegen vilat i ca 45-60 minuter är det dags att kavla ut degen och lägga den över mazarinformarna. Tryck sen ut degen i formarna.
-
Klicka i fyllningen så ca 3/4 av formen fylls
-
Grädda i 180 grader i ca 15 minuter
-
Blanda florsocker med lite vatten och stryk på mazarinerna.
Bilder inskickade av Victoria
Kategorier
- Choklad - Recept
- Efterrättspaj
- Frosting och Mousser
- Småkakor
- Pepparkakor
- Kladdmuffins
- Matbröd
- Grillrecept
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins
- Ostpaj
- Pajrecept
- Smoothie
- Smulpaj
- Tacopaj
- Lyckas med Tårta
- Tacorecept
- Påskmat
- Laga mat i lergryta
- Kladdkaka
- Drinkrecept
- Recept på Julmat
- Chokladbollar - Recept
- Julgodis
- Sötsaker
- Tillbehör till mat
- Praliner
- Samarbeten
fru
Än så länge så är det bra