•  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Saffransmazariner

Recept på saffransmazariner som är så goda. Perfekt att baka till jul!

4.5 av 5 (2 recensioner)

Saffransmazariner

Vi på Lyckasmedmat.se har i samarbete med Victoria (victorias_jul på instagram) gjort saffransmazariner. De är enkla att göra och så goda att äta.

Lyckas med mat tipsar

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 180 g smör
  • 90 g florsocker
  • 270 g vetemjöl
  • 1-2 äggulor
  • Fyllning:
  • 50 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 370 g mandelmassa
  • 2 rumsvarma ägg
  • 3 rumsvarma äggulor
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • Topping
  • Florsocker och vatten

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen, tillsätt ett ägg i taget.
  2. Låt vila i kylskåp i 45-60 minuter.
  3. Under tiden gör du fyllningen:
  4. Smält 50 g smör tillsammans med saffran.
  5. Riv mandelmassa och blanda med det rumsvarma smöret.
  6. Häll i det smälta smöret som är utblandat med saffran till mandelmasseblandningen.
  7. Blanda i äggen och äggulorna, ett i taget.
  8. Blanda i vaniljsocker och vetemjöl.
  9. När mördegen vilat i ca 45-60 minuter är det dags att kavla ut degen och lägga den över mazarinformarna. Tryck sen ut degen i formarna.
  10. Klicka i fyllningen så ca 3/4 av formen fylls
  11. Grädda i 180 grader i ca 15 minuter
  12. Blanda florsocker med lite vatten och stryk på mazarinerna.

Victoria visar hur degen trycks ut i formarna.

Färdiga saffransmazariner

Bilder inskickade av Victoria

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Samarbeten

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8568 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se
Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt